Luna octombrie a acestui an este una specială pentru Colegiul Naţional ,,Samuil Vulcan'', din municipiul Beiuş. Pe lângă faptul că pe 6 octombrie se împlinesc 184 de ani de la întemeierea colegiului, în perioada 8-13 octombrie, acelaşi colegiu, va fi gazda celei de-a 4-a întâlniri în cadrul parteneriatului şcolar Comenius ''If I were you''.
Profesori şi elevi din 4 ţări europene, Turcia, Italia, Spania şi Lituania, se vor întâlni în municipiul Beiuş, pentru a continua proiectul care îşi propune educarea elevilor în a deveni mai sensibili în legătură cu emoţiile şi a-i face să se gândească mai mult timp la alţii.
VEZI AICI DETALII DESPRE PROIECTUL COMENIUS ''IF I WERE YOU'' - CLICK
A treia întâlnire internaţională a Proiectului Comenius – ''If I were you'' s-a desfăşurat în luna aprilie a acestui an, într-un spaţiu inedit pentru grupul din România – Ankara, Turcia.
Asemeni întâlnirilor anterioare şi aceasta s-a constituit într-o experienţă aparte, benefică. Gazdele, partenerii turci de la REHA ALEMDAROĞLU ANADOLU LİSESİ – ANKARA, au fost primitoare şi preocupate de atingerea obiectivelor urmărite în munca comună în condiţii cât mai bune şi diversificate.
Programul proiectului a debutat cu prezentarea şcolii gazdă şi vizitarea a două expoziţii – prima de pictură, a doua pe teme de biologie. Elevi foarte talentaţi ai şcolii au fost autorii expoziţiei de pictură al cărei vernisaj s-a desfăşurat într-unul din marile shopping-center-urile Ankarei, Nata Vega.
Alte activităţi desfăşurate în Ankara au vizat analiza rezultatelor chestionarelor aplicate în fiecare şcoală parteneră în proiect, analiza şi evaluarea momentelor de empatie din filmul Chinese Take away, prezentarea unor scenete și a unei piese de teatru – Chocolate, prezentarea revistei echipei de proiect a Turciei – Empathy. Această publicaţie însumează piesele puse în scenă de elevii turci, elemente de empatie din diferite creaţii literare turcesti şi diferite reflecţii asupra empatiei realizate de elevii şcolii gazdă.
Echipa din Romania, reprezentată de domnul director-adjunct, profesor Viorel Gavra şi de coordonatorul proiectului, profesor Mihaela Ilieş, a expus materialele realizate de elevii Colegiului Naţional ,,Samuil Vulcan'', coordonaţi de profesori de la Catedra de Limba şi literatura română şi Catedra de Limbi moderne. Aceştia au redactat articole în care au exprimat puncte de vedere proprii asupra temei empatiei, pornind de la filmul Chinese take away, eseuri pe marginea romanului lui George Călinescu, Enigma Otiliei, respectiv a întâmplărilor pline de tâlc ale personajului specific spaţiului balcanic şi oriental - Nastratin Hogea.
Mai multe detalii despre întâlnirea din octombrie, din Beiuş, într-un articol viitor.
beius-stiri.blogspot.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu