luni, 17 decembrie 2012

Habitat România a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de voluntariat

Evenimentul Big Build, care reprezintă unul din răspunsurile Habitat for Humanity România la situaţia locuirii precare din ţara noastră, a fost desemnat și anul acesta ca fiind ”Cel mai bun proiect de voluntariat al anului în domeniul social”, după ce anul trecut a primit aceeași distincție în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

 Ajuns la a patra ediție, Big Build este unul dintre cele mai premiate proiecte-eveniment din sectorul ONG, fiind recunoscut pentru amploarea sa, implicarea deosebită a voluntarilor și pentru numărul mare de susținători care l-au sprijinit încă de la prima ediție din 2009. 

 „Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă a unor case,proiectul este unic prin forța lui. An de an, timp de câteva zile, acesta generează o interacțiune uluitoareîntre grupuri sociale diferite (familii sărace, grupuri vulnerabile, voluntari străini, tineri studenți, companii, autoritaţi publice, media) și oferă o noua stare de spirit comunităților în care se desfaşoară. Mai mult decât atât, evenimentul are loc in fiecare an de Ziua Mondiala a Locuirii tocmai pentru a atrage atenţia asupra nevoii unui cămin decent pentru peste 5 milioane de români. Astfel dovedim că, prin implicare şi solidaritate, vieţile unor oameni pot fi schimbate radicalîn bine. Un alt aspect este acela că beneficiarii locuinţelor sunt responsabiliozati pentru ajutorul primit, participând, la rândul lor,cu muncă voluntară la casele altor familiiși achitând orata lunară modică, fară dobândă, pentru noua casă”, declară Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity România. 

 În 2012, evenimentul s-a derulat sub sloganul: “Mai multe case, două judeţe, o singură comunitate” deoarece între 1-5 octombrie, peste 500 de voluntari alături de orfani şi familii cu venituri miciau construit simultan 11 locuinţe noi şi au ajutat la finalizarea a altor trei case,în două locaţii din ţară: la Oradea în judeţul Bihor şi la Preajba în judeţul Dolj. 

 „Sunt bucuroasă că sunt aici și am răspuns cu dragă inimă invitației de a fi alături de oraganizația Habitat for Humanity România. Sunt aici ca să-i rog pe toți cei tineri și în putere să vină și să facă voluntariat. Aceste case sunt făcute pentru oameni care nu au avut locuinţeși așa naștem și noi speranță, încredere, bucurie pe chipurile unor copii care stau în condiții îngrozitoare. Ar trebui să dezvoltăm mai mult în România ideea de voluntariat”, a declarat actrița Natasha Raab, din postura de voluntar la Big Build în 2012. 

 În decursul a 4 ani, evenimentul Big Build a implicat peste 1.500 de voluntari din țară și din străinătate în construcția a 46 de locuințe pentru familii aflate în nevoie de un cămin decent. Cele 4 ediții s-au desfăşuratîn locații diferite, scopul fiind extinderea sprijinului oferit familiilor cu venituri reduse, grupurilor vulnerabile şi orfanilordin România. 

 În 2012 proiectul a fost posibil datorită unor oameni inimoşi, mulţumită comunităţii locale dispusă a reacţiona la astfel de cazuri, precum şi graţiesponsorilor şi susţinătorilor proiectului: Fundația Vodafone România-partener, Europharm Distribuție, Wienerberger Sisteme de Căramizi, Habitat for Humanity Northern Ireland, Fundaţia Căminul Felix, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Celestica, Lafarge, Asociaţia Firmelor Bihorene, Crişana, Good Signși Teambuilding Inovativ. Partenerii media careau susținut promovarea evenimentului au fost: Agenda Construcțiilor, CSR Media, România Pozitivă, Cocor Media, RFI Romania, Gazeta de Sud, Crișana, Media Sud, Ediție Specială, TVS şi Radio Lynx. 

 Habitat for Humanity International este o organizaţie creştină, non-profit, cereuneşte oameni de toate rasele, naţionalităţile şi religiile pentru a construi case, comunităţi şi speranţă. Din 1976, Habitat a ajutat peste 600.000 de familii construind şi reabilitând case, susţinând politici corecte de locuire şi oferind cursuri de formare şi acces la resurse pentru a ajuta familiile să îşi îmbunătăţească condiţiile de locuire. Aproximativ 17.000 dintre aceste familii se află în Europa şi Asia Centrală, unde Habitat este activă din anii 1990. 

Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

beius-stiri.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu