aparate foto profesionale

luni, 14 februarie 2011

Comasarea spitalelor din municipiul Beiuş, creşterea calităţii actului medical

Eficientizarea şi creşterea calităţii actului medical şi o scădere a cheltuielilor aferente cu până la 30%. Sunt pe scurt beneficiile comasării Staţionarului 1 ( Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu") cu Staţionarul 2 (Spitalul Vechi).


Într-un interviu acordat cotidianului independent Crişana, primarul municipiului Beiuş, prof. ec. Adrian Domocoş, a făcut precizări în ceea ce priveşte viitoarea comasare a celor două spitale din municipiul Beiuş într-unul singur, Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu". Una dintre variantele, cele mai probabile, care va fi luată pentru extinderea spitalului, va fi mansardarea acestuia, pentru mutarea majorităţii secţiilor de la Spitalul Vechi, numai că pentru începerea acestui ambiţios proiect este nevoie de acordul Episcopiei ortodoxe a Oradiei.
Astfel că, primarul municipiului intenţionează să apeleze la bunăvoinţa Prea Sfinţiei Sale Sofronie, episcopul Oradiei, în vederea parafării unui contract de comodat prin care Spitalul nou să rămână în administrarea autorităţilor locale atâta timp cât îi este păstrată destinaţia de aşezământ spitalicesc, aşa cum s-a întâmplat în cazul Colegiului Naţional „Samuil Vulcan", primit în administrare, prin comodat, de la Episcopia greco-catolică de Oradea.


Viitoarea mansardă a Spitalului nou va adăposti Secţiile de pediatrie, obstetrică-ginecologie şi nou-născuţi, plus un nou bloc operator, toate beneficiind de condiţii de asistenţă medicală şi igienă superioare, cu respectarea circuitelor impuse de normele în vigoare.


 În acelaşi timp se doreşte renovarea faţadelor spitalului şi realizarea termoizolaţiei. Banii pentru acest proiect vin de la Ministerul Sănătăţii, bugetul local suportând parţial lucrările, prin cofinanţare.


 Spaţiile de la Spitalul vechi urmează fie ocupate de cabinetele medicilor de familie, de cabinete medicale particulare şi chiar de un viitor centru universitar.


sursa: crisana.ro


beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading