aparate foto profesionale

sâmbătă, 16 iulie 2011

Patrule mixte româno-maghiare în zona Padiş - Valea Boga, Şuncuiuş – Vadu Crişului

Foto: Arhivă
În baza relaţiilor instituţionale excelente, a schimburilor permanente de informaţii privind bunele practici şi a acţiunilor comune, în perspectiva unei cooperări în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere, Inpectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor a adresat Căpităniei de Poliţie a Judeţului Hajdu – Bihar, Ungaria, invitaţia de a forma patrule mixte româno – maghiare, care vor activa în zonele turistice ale Judeţului Bihor, în perioada 18 iulie – 21 august a.c. În acelaşi timp, patru agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei bihorene vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din Judeţul Hajdu – Bihar din Ungaria, potrivit IPJ Bihor.

Ca urmare a succesului înregistrat în urma activităţilor desfăşurate în comun de cele două instituţii pe parcursul a celor patru ani de colaborare, acţiunea din acest an este menită să prevină victimizarea turiştilor români şi maghiari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate.


Patrulele mixte vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană din Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, precum şi în zona turistică Şuncuiuş – Vadu Crişului, aceste zone fiind puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari.


Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte alături de colegii maghiari în localitatea Hajdúszoboszló - Ungaria, unde există un mare aflux de turişti români în sezonul estival.


Acţiunea prezintă o importanţă practică deosebită, prin menţinerea şi dezvoltarea în permanenţă a acţiunilor comune în cadrul Euroregiunii Bihor - Hajdu – Bihar.


În acest context, luni, 18 iulie a.c., la ora 10.00 (ora României), în Punctul de Trecere a Frontierei Aratand / Borş, va a vea loc schimbul de patrule comune, care marchează debutul acţiunii.
 
beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading