aparate foto profesionale

miercuri, 21 septembrie 2011

Focar de hepatită A. 20 de fotbalişti de la tineret internaţi

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat că un focar de hepatită A este posibil să fi apărut la o echipă de sportivi din Beiuş, după ce în ultima săptămână 20 de persoane, care fac parte din echipă şi fuseseră împreună într-un cantonament, au ajuns la spital prezentând simptomele acestei boli, iar DSP a demarat o anchetă epidemiologică.


"Din datele preliminare rezultă că manifestările clinice sunt sugestive pentru HAV tip A la componenţii lotului de sportivi, în urma unui cantonament efectuat în alt judeţ, într-o perioadă care se suprapune peste perioada de incubaţie pentru HAV tip A, debutul foarte brusc şi apariţia cazurilor numai în grupul de sportivi şi absenţa cazurilor de HAV tip A în zona de desfăşurare a cantonamentului", se arată într-un comunicat semnat de şeful instituţiei, dr. Marius Pîrcioagă.

Sportivii au vârste între 15 şi 18 ani şi fac parte din echipa de fotbal juniori din oraş.


sursa: ebihoreanul.ro

beius-alexlsu.blogspot.com

2 comments:

Anonim spunea...[Răspunde comentariului]

Da. E corecta informatia. Dar culmea, desi personalul spitalului Beius s-a ocupat si se ocupa de cazuri, nu apare nicaieri nici o relatie despre medici, asistente sau infirmierele care duc greul printre virusi. Evident, directorul DSP Parcioaga, este cel care se lauda prin toata presa ca problema e sub control. Ce bine e sa-ti ridici cariera pe munca altora fara sa risti nimic. Sau penibil. Cum vreti.

Anonim spunea...[Răspunde comentariului]

se pare ca toti au fost la alt hotel decat cel la care se merge de obicei. hotelul ar apartine unor apropiati ai liberalilor. daca de obicei se mergea pe langa Vartop, anul acesta s-ar fi mers undeva spre Garda, unde o ruda apropiata, foarte liberala, a cuiva, ar avea hotel. Dar poate e doar un zvon.

Trimiteți un comentariu

Loading