aparate foto profesionale

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Trecem la ora de iarnă. Ora 4ºº devine ora 3ºº

În noapte de sâmbătă spre duminică, România trece la ora de iarnă, ora 4ºº devenind 3ºº. Astfel, duminică 28 octombrie, va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.

Ora de iarnă intră în vigoare, în fiecare an, în ultima duminică din luna octombrie, având scopul de a folosi, din plin, cât mai mult timp posibil, lumina Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră. Odată cu ora de iarnă, câştigăm o oră de somn.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație. 

Astfel, vor fi afectate de schimbarea de oră un număr de 82 de trenuri, din care 40 InterRegio, 40 Regio și două InterCity.

beius-stiri.blogspot.ro

1 comments:

Unknown spunea...[Răspunde comentariului]

ah ce ma bucur ca am mai prins o ora de somn...

Trimiteți un comentariu

Loading