aparate foto profesionale

duminică, 7 septembrie 2014

Habitat Beiuș, un nou proiect caritabil: 20 de locuințe în 10 zile


Habitat pentru Umanitate Beiuș organizează în perioada 8-19 septembrie 2014 proiectul caritabil „Locuinţe pentru un viitor sigur”, unde 300 de voluntari, de la compania Celestica, vor zidi 20 de locuinţe în 10 zile, în Oradea. 

Se vor folosi peste 13.000 de cărămizi cu goluri verticale marca Wienerberger şi 500 saci cu mortar, aşa încât prin mâinile voluntarilor vor trece aproape 100.000 kg de materiale de construcţii.

Proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur” se întinde pe o durată de trei ani, casele fiind construite pe terenul pus la dispoziţie de Administraţia Imobiliară Oradea cu voluntari români şi străini sub atenta supraveghere a specialiştilor Habitat. Acestea sunt concepute în sistem multifamilial, duplex şi forplex, aşa încât două sau patru familii împart acelaşi imobil. 

În prezent au fost ridicate primele două locuinţe toamna anului trecut tot cu sprijinul voluntarilor de la Celestica. Colaborarea cu Celestica datează din anul 2010 când angajaţii companiei au lucrat la fundaţia unui proiect realizat în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix. De atunci an de an, voluntarii „celeşti” au contribuit la construirea a cinci case Habitat în Oradea. Peste 700 de angajaţi au făcut acest lucru posibil, urmând ca in cele doua saptamani care urmeaza încă 300 de voluntari să-şi mobilizeze energiile pentru o nouă provocare, cea mai mare de până acum. 

O locuinţă are suprafaţa de 56 m2 şi este compusă din două dormitoare, living, bucătărie şi baie. Ca şi materiale de construcţie se folosesc cărămizi cu goluri verticale, iar nivelul superior va fi din lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată minerala, polistiren, gips carton, OSB şi tencuială nobilă. Toate acestea împreună cu ferestrele termopan oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut.

 La finalul proiectului 30 de familii vor avea o casă sigură, decentă şi sănătoasă. Voluntarii vor fi împartiti pe echipe zilnic si vor începe ziua de lucru cu un instructaj care le va oferi toate informaţiile necesare pentru ca oricare să poată executa lucrările ce vor avea loc pe şantier, prin urmare nu e nevoie de nici un fel de experienţă în domeniul construcţiilor şi se vor găsi activităţi după puterea fiecăruia sub îndrumarea şi supravegherea specialiştilor Habitat.

beius-stiri.blogspot.ro

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading