aparate foto profesionale

marți, 10 august 2010

Bihor-rata şomajului se menţine la 5,9%

Până la sfârşitul luniii iulie, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost înregistraţi 16.906 şomeri, dintre care 9.195 primesc încă indemnizaţia de şomaj.

Din fericire, în Bihor, în ultimele luni ale acestui an, numărul angajărilor l-a depăşit pe cel al disponibilizărilor. Potrivit reprezentanţilor AJOFM, rata şomajului a rămas şi în această lună la 5,9 procente, faţă de 6,4% cât era în luna mai. Din numărul total de şomeri 6.927 sunt femei, rata şomajului feminin fiind de 5,2%. În acelaşi timp, 9.195 de şomeri primesc încă indemnizaţia de şomaj, în timp ce 7.711 sunt neindemnizaţi. În acest an cele mai multe concedieri au fost făcute la CFR, aproximativ 200 de angajaţi, şi la Bechtel, unde alte 207 de persoane au fost disponibilizate.

Sunt judeţe în ţară care au aceeaşi populaţie, dar rata şomajului este mult mai mare, chiar de 8%. Majoritatea locurilor de muncă oferite în acest moment bihorenilor sunt în domeniul industriei uşoare, confecţiilor de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Absolvenţii de liceu care nu se angajează sau nu urmează cursurile unei facultăţi pot să îşi depună dosarul pentru indemnizaţia de şomaj, la fel ca şi studenţii care au absolvit, urmând astfel să primească indemnizaţia timp de şase luni. Valoarea acesteia a fost redusă cu 15%. Şomerii trebuie să ştie că pot urma diverse cursuri de calificare ori recalificare. Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii de la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, strada Transilvaniei nr. 2


sursa:crisana.ro

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading