aparate foto profesionale

vineri, 22 aprilie 2011

Habitat Beiuş: Casa de Paşti 2011, inaugurată

Vineri a fost inaugurată Casa de Paşti în prezenţa unei audienţe însemnate
După ce luni dimineaţa voluntarii care au venit să sprijine construirea Casei de Paşti au găsit o fundaţie goală, azi, la plecare, ei au lăsat în urmă câte o locuinţă pentru trei familii. Dar mai mult, au lăsat în urmă nişte prieteni cărora le-au schimbat viaţa.


La ora 12 era o mare forfotă în jurul Casei de Paşti, toată lumea făcea curăţenie, aranja şi făcea pregătiri pentru marele eveniment ce urma să înceapă în curând, ceremonia de inaugurare. Printre cei prezenţi s-au numărat: Gavrilă Ghilea, prefectul judeţului Bihor; Gheorghe Costin, vice-primarul Beiuşului; Adrian Ciorna, fondatorul Habitat pentru Umanitate Beiuş; Marcel Coroiu, preşedintele Habitat; Mircea Jurcan, directorul asociaţiei; primari din localităţile în care Habitat a construit locuinţe; consilieri locali; directori ai unor instituţii publice; reprezentanţi ai partidelor politice, ai altor ONG-uri cu care Habitat colaborează şi nu în ultimul rând voluntarii care au construit casa împreună cu beneficiarii proiectului şi apropiaţii acestora.


Ceremonia a fost deschisă cu o rugăciune şi cu o scurtă ceremonie de sfinţire a locuinţelor, după care invitaţii au luat cuvântul pentru a-şi arăta mulţumirea şi recunoaşterea faţă de efortul celor care au contribuit la ridicare Casei de Paşti. Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele Habitat, dl. Marcel Coroiu care a făcut bilanţul celor 15 ani de activitate Habitat, timp în care peste 1200 de oameni au fost ajutaţi şi a prezentat planul pentru următorii 5 ani, în care se doreşte ca nicio familie din Beiuş să nu mai trăiască în condiţii improprii, iar Beiuşul să devină primul oraş din România din care a fost eliminată adăpostirea sărăcăcioasă. A urmat apoi la cuvânt prefectul judeţului care a ţinut neaparat să sublinieze importanţa şi exemplul dat de voluntarii străini: „Luni am venit aici să-mi aduc şi eu contribuţia la construirea Casei de Paşti. Am lucrat câteva ore alături de aceşti tineri minunaţi şi am fost profund mişcat de ce am văzut. Acest lucru mă determină acum să afirm public că voi fi întotdeauna de aici înainte un susţinător constant al celor de la Habitat, indiferent în ce funcţie voi fi pentru că astfel de iniţiative merită cu adevărat susţinute.” afirmă dl. prefect Gavrilă Ghilea în cuvântul său din cadrul ceremoniei.


Adrian Ciorna a vorbit apoi despre însemnătatea evenimentului Casa de Paşti şi despre importanţa apropierii de Dumnezeu prin fapte cum e şi cazul de faţă. Vice-primarul Beiuşului şi-a reiterat sprijinul pe care Primăria îl oferă asociaţiei menţionând că terenul pe care s-a construit Casa de Paşti e o mică parte din cei peste 5.000 de m2 pe ce au fost puşi la dispoziţia Habitat pentru construirea de locuinţe sociale de către Consiliul Local. Voluntarii au înmânat apoi cheile simbolice ale noii locuinţe, câte o Biblie şi flori fiecăruia dintre beneficiari, afirmând că ei, voluntarii, sunt cei care au primit mai mult decât au dat în această săptămână. Corul Lira din Beiuş, dirijat de Remus Lazea, vicepreşedintele Habitat a cântat o priceasnă spre încântarea participanţilor.


Cel mai emoţionant moment a fost când au luat cuvântul beneficiarii proiectului. Pentru că în familia Mance ambii soţi sunt surdo muţi şi ei au dorit să transmită un mesaj celor participanţi, s-a apelat la sprijinul Asociaţiei Surzilor din Oradea care au ajutat la transmiterea mesajului din partea familiei Mance: „Sunt foarte fericit că în sfârşit avem casa noastră. Am lucrat împreună cu voluntarii toată săptămâna şi am văzut ridicându-se această casă sub ochii mei. Dacă nu eram aici, nu credeam că e adevărat. Vă mulţumim tuturor pentru ce aţi făcut pentru noi şi vă vom purta în rugăciunile noastre!” explică prin semne şi cu lacrimi în ochi Ionuţ Mance.


Sponsorii Casei de Paşti fără de care nu s-ar fi putut realiza acest eveniment sunt: Lafarge care a oferit tot cimentul necesar, Fundaţia Vodafone care a participat financiar la realizarea proiectului, Adeplast cu materiale proprii, Grundfos cu două pompe pentru canalizarea întregii zone, Saint-Gobain ce a oferit sistemele pentru realizarea pereţilor şi alţi donatori individuali, Ocolul Silvic Codrii Beiuşului, Gavrilă Ghilea, prefectul judeţului Bihor şi Pap Francisc, PFA.


beius-alexlsu.blogspot.com

2 comments:

Anonim spunea...[Răspunde comentariului]

DACA AU FOST ATATIA SPONSORI SI VOLUNTARI .....ATUNCI DE CE MAI E NEVOIE SA PLATEASCA AMARATUL ALA DE BENEFICIAR 20 DE ANI PANA II SAR OCHII?
DE CE NU E PUR SI SIMPLU DATA CU O SUMA MODESTA?
AICI SE SPALA BANI FRATILOR.....HABAR NU AVETI

cezar spunea...[Răspunde comentariului]

Bietule anonim, cred ca ai creierul spalat.Unde ai auzit,sau mai bine zis unde ai vazut sa primeasca cineva o casa cadou.Nu-i suficient ca o primeste la un pret cu care n-ar putea sa-si construiasca singur si mai ales o plateste fara dobanda.Daca nu esti informat stai in banca ta si nu fa comentarii tendentioase.Habar nu ai pe ce lume esti!

Trimiteți un comentariu

Loading