aparate foto profesionale

marți, 17 mai 2011

Beiuş, oraş geotermal. Forajul de reinjecţie, finalizat

În cadrul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" - Axa prioritară 4 (Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice), Domeniul de intervenţie 4.2 (Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi) se derulează şi proiectul „Beiuş, oraş geotermal - extinderea, modernizarea şi securizarea sistemului de încălzire cu apă geotermală în municipiul Beiuş", cu o durată de 23 de luni, data finalizării acestuia fiind 1 octombrie 2011.


Dezvoltarea economică şi socială cuprinsă în "Strategia de dezvoltare a municipiului Beiuş pe perioada 2007-2013-2020" prevede extinderea distribuţiei agentului termic la toate zonele rezidenţiale, agenţi economici şi instituţii, prin suplimentarea debitului din cele două foraje de la 81 l/s la 120 l/s, realizându-se o creştere a debitului de peste 48%.


Începutul anului în curs este marcat prin noi realizări. Astfel, forajul de reinjecţie a fost proiectat a fi executat până la adâncimea de 2.750 metri, până în zona calcarelor dolomitice fisurate, pentru a fi asigurată circulaţia normală a apei subterane.


Un alt moment important în direcţia definitivării proiectului s-a consumat marţi, 10 mai, la Staţionarul 1 al Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu", unde a fost montată, la Sonda 3003, o nouă pompă de producţie, de mare capacitate (70 l/s), de fabricaţie islandeză.


sursa: crisana.ro

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading