aparate foto profesionale

duminică, 8 mai 2011

Habitat Beiuş: 100 voluntari din 14 ţări, construiesc un nou cămin

Lecţie de CSR la Oradea în cadrul Săptămânii Naţionale a VoluntariatuluiWhirlpool, cel mai mare producător de electrocasnice din lume, aniversează 100 de ani de la înfiinţare într-un mod inedit, recrutând 100 de voluntari, angajaţi ai companiei, care vor construi timp de două zile locuinţe pentru orfani alături de Habitat pentru Umanitate Beiuş.


Cu prilejul centenarului, Whirlpool EMEA (Europe, Middle East & Africa) a decis să-şi extindă ajutorul umanitar acordat Habitat prin trimiterea unui număr tot mai mare de voluntari precum şi prin contribuţie financiară şi materială crescută. În prezent la nivel global compania sprijină fiecare locuinţă Habitat construită fie financiar, fie cu voluntari sau cu aparatură electrocasnică marca Whilpool.


“Munca alături de Habitat este o modalitate perfectă pentru o companie de a reda ceva înapoi comunităţii. Ca parte a aniversării a 100 de ani, sărbătorim prin intensificarea eforturilor noastre în ajutorarea celor nevoiaşi. Whirlpool nu doar îşi extinde ajutorul pe care îl oferă în Africa şi Europa de Est, dar totodată trimite mai mulţi voluntari decât în oricare alt an de până acum” spune Bracken Darrell, Preşedintele Whirlpool EMEA.


Pentru că anul trecut echipa de voluntari Whirlpool care a lucrat împreună cu Habitat Beiuş a avut o experienţă deosebită, compania a ales din nou asociaţia bihoreană pentru a marca momentul aniversar. Prima dintr-o serie de construcţii cu ajutorul voluntarilor companiei debutează în Săptămâna Naţională a Voluntariatului din România. Astfel, vineri şi sâmbătă (13,14 mai), angajaţii Whirlpool din 14 ţări din toată Europa vor fi prezenţi dis de dimineaţă pe şantierul Habitat din Oradea pentru a construi o casă pentru orfani. Habitat continuă aici un proiect în parteneriat cu fundaţia Căminul Felix, care are ca scop asigurarea unor locuinţe tinerilor şi familiilor de tineri ce nu şi-au cunoscut părinţii ce le-au dat viaţă, fiind crescuţi în familii adoptive.


Cei 100 de angajaţi participanţi în acest proiect constituie cea mai mare echipă de voluntari mobilizată vreodată de companie în Europa, Orientul Mijlociu sau Africa. “Angajaţii noştri vor construi case alături de viitorii beneficiari de locuinţe Habitat pentru a sărbători, pentru a sprijini acolo unde este nevoie şi pentru a fi de folos comunităţii prin munca noastră”, spune Darrell. Voluntarii vor construi o casă alături de o familie alcătuită din 11 membri, doi părinţi care-i cresc pe lângă cei doi copii ai lor şi pe şapte orfani adoptaţi în urmă cu peste 15 ani. Pe atunci familia era alcătuită din 20 de membri, dar o parte dintre copii au ajuns la majorat şi unii chiar şi-au întemeiat propriile familii.


“Whirlpool şi angajaţii săi împărtăşesc cu Habitat dorinţa de a îmbunătăţi viaţa familiilor şi suntem extrem de recunoscători pentru acest parteneriat. Aceasta este esenţa misiunii pe care Habitat o are în lume, unde fiecare om trebuie să aibă o locuinţă simplă şi decentă în care să trăiască”, afirmă Don Haszczyn, vice-preşedintele Habitat for Humanity Europe and Central Asia.


În cadrul evenimentului aniversar, Whirlpool va lansa şi o pagină web: www.buildwithme.org unde angajaţii pot dona pentru a construi case virtuale care apoi se transforma în construcţii reale de locuinţe în 10 ţări din toată lumea. Toate fondurile strânse prin intermediul websiteului vor fi folosite exclusiv pentru a sprijini Habitat în construcţia şi reabilitarea de locuinţe. Pagina web va avea şi o secţiune dedicată transmisiei live a activităţilor de construcţie şi a progreselor făcute de echipa Whirlpool la Oradea şi în viitoarele locaţii. 


beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading