aparate foto profesionale

vineri, 16 septembrie 2011

Grupul de pompare din componenţa staţiei de reinjecţie a fost montat

Proiectul „Beius, oras geotermal" este finantat in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice" - „Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile". 

Reinjectia este un mod de utilizare care creste potentialul rezervorului geotermal prin recuperarea presiunii care s-ar putea folosi pentru cresterea debitului de pompare in forajele de productie 3001 si 3003.Prin modelul folosit,productia unui foraj din care se extrag 40 - 60 l/s poate creste cu cca 33 % ,respectiv 18% prin reinjectia cu un debit de 50 l/s,intr-un foraj aflat la o distanta de cca 1100-1600 m. 

In urma finalizarii forajului de reinjectie si efectuarii probelor si masuratorilor prevazute in proiect, la data de 15.09.2011 a fost amplasata statia de reinjectie prevazuta in cadrul proietului ,,Beius Oras Geotermal - extindere,modernizare,securizare a sistemului de incalzire cu apa geotermala in Municipiul Beius,, 

Statia de reinjectie cuprinde ansamblul de cladiri,echipamente,accesorii cu rolul de a reinjecta apa geotermala uzata termic.Capacitatea statiei de reinjectie va fi de 180 mc/h. Statia de pompare pentru reinjectie,va aspira dintr-un rezervor tampon de acumulare cu capacitatea de 50 mc,metalic,montat suprateran pe elemente de beton prefabricate. 

Grupul de pompare compact este compus de 6 pompe cu ax vertical,de inalta presiune,cu rotoare,difuzoare si toate partile in contact cu apa geotermala uzata termic realizate din elemente de otel inoxidabil-seria MVI. 

Pentru dozarea solutiei acide necesare decolmatarii straturilor receptoare,in momentul in care presiunea de reinjectie la capul sondei creste peste presiunea admisibila de 5 bari,s-a prevazut o pompa de dozare GRUNDFOS DMS 12-3,care va fi montata in cabina cap foraj din cadrul statiei de reinjectie. 

sursa: primariabeius.ro

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading