aparate foto profesionale

marți, 3 aprilie 2012

''Şcoala altfel'' la Habitat pentru Umanitate Beiuş



FOTO: Arhivă Habitat
Pe 3 şi 4 aprilie 2012, 100 de tineri din 3 licee din Beiuş, vor face turul unui cartier Habitat. Familiile beneficiare ale locuinţelor îi aşteaptă pe elevi în casele lor, unde îi vor întâmpina cu voie bună şi poveşti despre voluntariat şi implicare comunitară. Elevii vor avea ocazia să lucreze şi pe şantier şi vor ajuta la pregătirea terenului ce va fi utilizat de filială pentru proiectele planificate pentru anul în curs.


 “Eu am mai fost cu clasa pe şantierul Habitat când am lucrat alaturi de o familie săracă la acoperirea cu ţiglă a casei. Mi-a plăcut foarte mult şi am vrut să repet experienţa” spune Ionuţ Floruţa, elev în clasa a XII la Colegiul Naţional „Ioan Ciordaş” din Beiuş.


Programul ”Şcoala altfel” debutează din anul şcolar 2011 – 2012 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în săptămâna 2-6 aprilie 2012, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal. Programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.


”Şcoala altfel” reprezintă pentru Habitat for Humanity România şansa de a face auzită vocea familiilor în nevoie de locuire, şansa de a educa spiritul ajutorării aproapelui, de a sădi sămânţa voluntariatului în mintea şi sufletul elevului din România. 



”Şcoala altfel” pentru sistemul educaţional din România înseamnă o ocazie de a adapta modus operandi al profesorilor de la catedră în funcţie de nevoile şi aşteptările elevilor, o ieşire din tiparele sistemului educaţional formal şi o poartă de acces a masei către un alt sistem de dezvoltare a unor competenţe cheie. Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. 


Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.326 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading