aparate foto profesionale

marți, 11 septembrie 2012

12 septembrie - Ziua Mondială a Sănătăţii Orale



FOTO: wikipedia.org
Începând cu anul 2008, în Calendarul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ziua de 12 septembrie este declarată Ziua Mondială a Sănătăţii Orale. 

 Această dată a fost aleasă în onoarea fondatorului Federaţiei Dentare Internaţionale, Dr. Charles Godon, care s-a născut la 12 septembrie 1854 şi totodată, pentru a celebra aniversarea Conferinţei Internaţionale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Îngrijirile Primare de Sănătate, care a avut loc în perioada 6-12 septembrie 1978 la Alma Ata, Kazakhstan. 

 Prin marcarea Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale se doreşte atragerea atenţiei opiniei publice asupra acestei probleme de sănătate, conştientizarea importanţei asigurării şi menţinerii unei stări optime de sănătate a cavităţii bucale, aceasta influenţând pozitiv starea de sănătate a întregului organism. 

VEZI ŞI:
Sănătatea orală - factori de risc, recomandări

 Conform definiţiei dată de către OMS, Sănătatea orală reprezintă absenţa afecţiunilor dentare (în special a cariilor dentare) şi gingivale, a bolilor care afectează gura şi cavitatea orală. Neglijate şi netratate la timp, afecţiunile dentare şi gingivale pot duce la complicaţii serioase, pot fi punctul de plecare al unor îmbolnăviri grave, au multiple consecinţe negative: durere, suferinţă, afectarea înfăţişării şi prin aceasta, a imaginii de sine, absenteism de la locul de muncă sau de la şcoală. 

În esenţă, afecţiunile orale afectează serios calitatea vieţii personale şi reprezintă o problemă importantă de sănătate publică. De aceea, prevenţia apariţiei afecţiunilor orale este esenţială. 
 Campania de informare-educare-comunicare de anul acesta are ca slogan „Familia mea are dinţi sănătoşi!”, iar principalele mesaje către populaţie sunt următoarele: 
 - Familia mea are dinţi sănătoşi! 
 - Obiceiuri sănătoase pentru dinţi sănătoşi! 
 - Sănătatea începe cu cavitatea orală! 
 - Dinţi sănătoşi pentru un organism sănătos!

beius-stiri.blogspot.ro

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading