aparate foto profesionale

vineri, 18 ianuarie 2013

Incendiu la un adăpost de animale din Finiş

Un incendiu s-a produs miercuri la un adăpost de animale din localitatea Finiş, potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” (I.S.U.) 

I.S.U. a mobilizat la locul indicat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Secţiei Beiuş. La sosirea forţelor de intervenţie flăcările se manifestau violent, atât la acoperişul adăpostului, cât şi în interiorul acestuia, evenimentul fiind observat de un localnic abia când incendiul s-a generalizat, cuprinzând întreaga construcţie situată într-un loc izolat, pe un deal din localitate. Comandantul acţiunii a dispus măsuri pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi evacuarea materialelor combustibile din zona de ardere.

Operaţiunile de stingere a incendiului s-au desfăşurat în condiţii dificile, determinate de temperaturile ridicate generate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în interiorul construcţiei şi de faptul că hidranţii din zonă nu erau funcţionali. Iniţial, pentru asigurarea necesarului de apă, a fost utilizată o motopompă cu ajutorul căreia s-a creat un dispozitiv care a asigurat alimentarea autospecialelor dintr-un puţ aflat la o distanţă de circa 200 metri de focar, iar după epuizarea apei din puţ, alimentarea s-a realizat în navetă, autospecialele aprovizionându-se din Beiuş. 

 Cei 18 pompieri militari au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ trei ore şi 40 de minute, reuşind să salveze utilajele agricole situate în apropierea adăpostului de animale. La operaţiune au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Finiş. Au ars acoperişul adăpostului şi structura de lemn a construcţiei, trei unelte gospodăreşti, aproximativ 30 tone porumb, snopi de coceni, circa zece tone baloţi de paie şi aproximativ 40 tone fân. Din cele zece animale aflate în adăpost ( opt bovine şi două ovine), au supravieţuit două vite. 

 Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

beius-stiri.blogspot.ro

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading