aparate foto profesionale

joi, 25 februarie 2010

„Beiuşul, oraş geotermal”-încep lucrările


Puţin a fost, mult a rămas. După aprobarea proiectului „Beiuşul, oraş geotermal”, şi după obţinerea celor 166 de miliarde lei vechi, urmează cea mai grea perioadă: lucrarea propriu-zisă.

Potrivit primarului municipiului, Adrian Domocoş, administraţia din Beiuş este singura din ţară care a reuşit să obţină finanţare prin acest program. Şase proiecte au fost aprobate până acum la nivel naţional din care cinci aparţin unor companii private. Bătălia pentru obţinerea unor astfel de finanţări se anunţă deosebit de aprigă, fiindcă până în 2014 vor mai fi aprobate pentru finanţare doar încă opt proiecte.

Proiectul „Beiuşul, oraş geotermal” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” - „Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile”.

Lucrările din cadrul proiectului „Beiuş, oraş geotemal” vor debuta chiar în luna martie. Aceasta fiindcă ofertele firmelor care vor să realizeze acest proiect s-au deschis chiar pe 23 februarie. „Există un termen de şapte zile până la desemnarea câştigătorului, după care există prevăzut un termen tot de aproximativ o săptămână pentru contestaţii”, explică primarului Beiuşului, Adrian Domocoş.

Fact box

Indicatorii Beiuşului geotermal:
-valoarea totală: 16,686 milioane lei
-1200 de abonaţi
-22 de module termice montate în cartiere şi la şcoli
-forarea unui puţ de reinjecţie
-8 km de magistrală
-cea mai ieftină energie din România: 77 lei /Gcal
-păstrarea preţului încă 7 ani
-proiectul va fi implementat în 2 ani


sursa: bihon.ro

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading