aparate foto profesionale

joi, 9 decembrie 2010

Vasile Şeicaru, concert de colinde în Beiuş

FOTO: Wikipedia
Miercuri 15 decembrie 2010 la ora 18.30, va avea loc la Casa de Cultura a municipiului Beius, concertul de colide a renumitului interpret de folk Vasile Şeicaru.




Născut la 10 iulie la Galaţi, Vasile Şeicaru debutează în formaţia Cristal ca solist vocal în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacara, desfăşurând o susţinută activitate solistică. În 1984 părăseşte Cenaclul Flacăra, dar continuă activitatea de solist folk, apărând pe scenă alături de cunoscuţi artişti din zona rock, pop şi folk.


Din 1990 evoluează în exclusivitate solo, efectuând numeroase turnee în ţară şi peste hotare (Germania, China, Coreea, Rusia, Statele Unite, Canada, Suedia). Participă la cele mai importante manifestări folk naţionale (Festivalul Primăvara Baladelor, unde este laureat pentru piesa "Dacă toate-acestea fi-vor învăţate", Festivalul National de Muzică Folk Om Bun, în cadrul căruia primeşte în 1996 Marele Premiu pentru întreaga activitate), dar şi internaţionale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde primeşte premiul presei pentru piesa "Lumina").


Din 1996 reia sporadic colaborarea cu Ştefan Hruşcă, dar şi cu Victor Socaciu, împreună cu care concerteaza în ţară şi mai ales în afară: SUA, Canada, Irlanda, Germania, Austria, Franta, Belgia, Grecia, Italia etc.


În prezent, susţine prin ţară concerte live, spectacole "de autor" organizate de o echipă completă (manager, sunetişti, tehnicieni), potrivit Wikipedia.



beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading