aparate foto profesionale

vineri, 25 februarie 2011

Şeful Finanţelor Publice Beiuş şi un şef de serviciu, anchetaţi pentru o fraudă de 3,6 mil.lei

Doi angajaţi cu funcţii de conducere de la Administraţia Finanţelor Publice Beiuş sunt cercetaţi după ce ar fi provocat un prejudiciu de peste 3,6 milioane lei, anchetatorii propunând trimiterea în judecată, iar surse judiciare spun că este vorba despre directorul instituţiei şi un şef de serviciu, potrivit  România Liberă care citează Mediafax.


Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Bihor, inspectorul principal Florian Sîrca, a declarat, vineri, că cei doi funcţionari, ambii cu funcţii de conducere, au fost puşi sub urmărire penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi pentru fals în acte publice, prejudiciul stabilit în sarcina lor reprezentând datoriile către stat ale unor societăţi comerciale pe care le-au protejat de la executare silită în perioada 2006-2009.


"Abuzând de funcţiile lor, cei doi au protejat mai multe societăţi comerciale de la executare silită. În plus, unor societăţi comerciale li s-au eliberat certificate false prin care se atesta că nu au datorii la bugetul de stat, pentru a putea accesa credite bancare şi a se înscrie la licitaţii publice", a explicat şeful SIF Bihor.


Potrivit unor surse judiciare, cele două persoane puse sub urmărire penală sunt Ionel Vancu, directorul Administraţiei Finanţelor Publice Beiuş, şi Adrian Bucurean, şeful Serviciului Colectare şi Executare Silită Persoane Juridice din cadrul instituţiei.




beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading