aparate foto profesionale

duminică, 17 aprilie 2011

600 de voluntari au participat la Roşia la campania ''România prinde rădăcini''

Peste 600 de voluntari au plantat sâmbătă copaci la Roşia, Bihor


Sâmbătă dimineaţa la câteva minute înainte de ora nouă era mare agitaţie pe un drum marginaş la poalele unor dealuri golaşe de la Roşia. Multe maşini îşi căutau loc de parcare şi sute de oameni de toate vârstele cu unelte de lucru pe umăr urcau dealul pe care urma să fie plantaţi puieţii de molid, stejar şi larice. La ora nouă fix s-a dat startul şi voluntarii s-au împărţit în mai multe echipe: unii săpau gropi, unii aduceau puieţii şi alţii îi plantau.


„Eu am voluntariat la construcţia mai multor case Habitat şi întotdeauna am avut o mare satisfacţie muncind alături de voluntarii deosebiţi ai asociaţiei. Primind invitaţia de a participa şi la acest eveniment, am acceptat cu bucurie, iar acum îmi dau seama că am făcut o alegere foarte bună. E minunat aici şi e o bucurie să vezi cum copii şi vârstnici arată respect pentru natură şi plantează mii de copaci în această zonă foarte frumoasă unde în urmă cu câţiva ani am predat limba română.” afirmă Veronica Popa, voluntară şi profesor la Şcoala Generală „Nicolae Popoviciu” din Beiuş, potrivit unui comunicat de presă remis de Habitat Beiuş.


Entuziastmul celor peste 600 de voluntari a fost atât de mare încât în doar trei ore au terminat munca planificată pentru cinci ore. Şi pentru că la eveniment trebuia să participe şi Mihai Tatulici, realizatorul de la Realitatea TV care avea de făcut o transmisie live, s-au adus şi mai mulţi puieţi aşa încât suprafaţa pe care s-a plantat aproape a fost dublată faţă de cât s-a planificat. La acest efort au participat şi cei 100 de voluntari mobilizaţi de Habitat pentru Umanitate Beiuş printre care se numără elevi de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” Beiuş, de la Şcoala Generală „Nicolae Popoviciu”, beneficiari ai unor locuinţe Habitat, membri din conducerea asociaţiei şi alţi voluntari.


„Am dorit să şi parafăm aici, acest acord mai vechi pe care-l avem cu Habitat. Unindu-ne forţele ştim că vor avea de câştigat în primul rând oamenii din comunitate care pe de o parte se vor bucura de un aer curat, iar pe de altă parte nevoiaşii din zona Beiuşului vor avea o locuinţă sănătoasă şi ecologică” Eugen Ferko, administratorul Ocolului Silvic „Codrii Beiuşului”.


La ora 14 a fost semnat în mod oficial şi parteneriatul dintre Habitat pentru Umanitate Beiuş şi Ocolul Silvic „Codrii Beiuşului” ce are un dublu scop. Pe de o parte Habitat îşi propune să mobilizeze anual sute de voluntari la plantat de copaci, iar Ocolul Silvic să sponsorizeze cu cantităţi însemnate de lem construcţia de locuinţe Habitat pentru nevoiaşi. Semnatarii actului au fost Marcel Coroiu, preşedintele Habitat şi Eugen Ferko, administratorul Ocolului Silvic „Codrii Beiuşului”. „Naşul mare” a fost Mihai Tatulici, iar „naşul mic” senatorul Cornel Popa care au aplaudat iniţiativa.


La finalul acţiunii, organizatorii au oferit tuturor câte o porţie de fasole la ceaun care a fost delicioasă! 


beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading