aparate foto profesionale

marți, 2 august 2011

Habitat: 12 canadieni lucrează pe şantierul din Beiuş

12 tineri au voluntariat timp de 10 zile alături de Habitat pentru Umanitate Beiuş între 26 iulie şi 4 august. Ei au venit prin programul Global Village al Habitat for Humanity International şi sunt pentru prima dată în România. Voluntarii sunt din Canada şi majoritatea nu s-au cunoscut înainte de a se înscrie în program, adică în urmă cu o lună şi nu s-au văzut până la sosirea în România.


Ei au lucrat o săptămână la Oradea în cadrul proiectului realizat în parteneriat cu Căminul Felix. Aici au montat termoizolaţia la una din locuinţe, au pus pereţi din ghips-carton şi au turnat o fundaţie. În week-end au avut ocazia să viziteze Peştera Urşilor de la Chişcău, Biserica din lemn de la Brădet şi alte aşezări din depresiunea Beiuşului. Lucrările au continuat apoi la Beiuş unde cei 12 voluntari alături de beneficiarii viitoarelor locuinţe Habitat au mai pregătit o fundaţie şi au lucrat şi la finisaje în locuinţele ce urmează a fi date în folosinţă.

 Coordonatoarea echipei, Kim Penzhorn, este pentru a treia oară la Beiuş şi a doua oară în acest an după ce a condus în urmă cu trei săptămâni una din cele două echipe de elevi, cea canadiană Youth Global Village Build, cu suportul Habitat for Humanity Durham, Canada care a lucrat alături de o a doua echipă din Geramia de la Intenrational School of Stutgart pentru a ajuta familia Oros şi Vesa să obţină o locuinţă decentă.

„Sunt foarte încântat de această experienţă pe care o să o păstrez întotdeauna în inima mea. Oamenii de aici sunt deosebiţi, foarte primitori, deschişi şi gazde bune. Mâncarea este extraordinară, gustoasă şi savuroasă. Cu siguranţă o să mai repet această experienţă” spune Dane, unul din voluntari.


sursa: habitatbeius.ro 

beius-stiri.blogspot.com 

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading