aparate foto profesionale

sâmbătă, 6 august 2011

Habitat Beiuş: Katie Boland pentru a 10-a oară pe şantierele habitat. Vezi imagini live

Katie Boland revine la Beiuş cu a 10 echipa de voluntari pentru a ajuta familia Jurmut să locuiască în condiţii mai bune. Înca din 2003, de la prima experienţă ca voluntar alături de Habitat pentru Umanitate Beiuş, Katie a îndrăgit asociaţia bihoreană, oamenii de aici şi zonă, aşa încât a decis să revină. An de an a condus apoi mai multe echipe, ajungând să vină şi de două ori într-un an cu voluntari pe şantierele Habitat.


„În 2003 am coordonat prima echipa de voluntari la Habitat pentru Umanitate Beius impreuna cu Seth Fischer. Stiam putine despre tara, despre filiala si chiar despre echipa noastra. Cu toate acestea eram foarte entuziastmati sa calatorim in Europa de Est si foarte incantati de proiect. Am lucrat atunci la construirea unei locuinte multifamiliale cu patru apartamente. A fost fascinant!" povesteste Katie.

În acest an echipa ei numără 12 membri, patru dintre ei fiind şi anul trecut la Beiuş. Voluntarii vor construi o locuinţă pentru o mamă care-şi creşte singură copilul ce suferă de o afecţiune severă la inimă. La sfârşitul săptămânii locuinţa va fi finalizată, iar Florentina şi Rareş Jurmuţ speră ca viaţa lor se va schimba radical după ce până acum au locuit în condiţii improprii într-o încăpere fără ferestre.

„Acum, când vad că o să avem o locuinţă, cel mai mult îmi doresc ca fiul meu să se facă bine. Unde stăm în prezent avem lumina doar când aprindem becurile. E inuman să trăieşti aşa, şi mai ales pentru un copil bolnav.” spune Florentina.



"Emil, coordonatorul nostru din partea Habitat Beius ne-a aratat orasul si imprejurimile. A avut multa rabdare cu echipa noastra prezentandu-ne cu pasiune orasul, filiala si tara. A fost ceva molipsitor! Am stiut la sfarsitul celor doua saptamai petrecute aici ca voi reveni vara urmatoare.” marturiseste Katie Boland.

Luni la prima oră voluntarii au venit în şantierul Habitat din Beiuş unde era pregătită o fundaţie pe care până sâmbătă vor construi o locuinţă. Alături de ei lucrează şi tatăl Florentinei Jurmuţ împreună cu alţi beneficiari ce au primit sau vor primi o locuinţă Habitat pe terenul pus la dispoziţie de Primăria şi Consiliul Local Beiuş.


         

Broadcasting live with Ustream

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading