aparate foto profesionale

marți, 15 noiembrie 2011

Vladimir Topală şi Radu Scridon, condamnaţi cu suspendare şi la despăgubiri

Cei doi medici beiuşeni, condamnaţi după ce o pacientă de 28 de ani le-a murit în timpul operaţiei de cezariană, anestezistul Vladimir Topală şi ginecologul Radu Scridon au primit din partea Curţii de Apel Oradea reducerea pedeapsei aplicată, în urma recursului. 


Astfel ginecologului Radu Scridon i s-a redus pedeapsa dată de Tribunalul Bihor, de la 3 ani de închisoare la 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe durata unui termen de încercare de 4 ani, în timp ce, în cazul anestezistului Vladimir Topală, judecătorii au menţinut pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată pe o perioadă de probă de 5 ani. 

VEZI ŞI: 

 Totodată, judecătorii Curţii de Apel Oradea au majorat daunele acordate celor doi copii rămaşi orfani de mamă, de la 50.000 euro la 60.000 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, dar au redus daunele morale acordate soţului victimei, de la 50.000 euro la 25.000 euro. 

 Sentinţa este definitivă şi, potrivit Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, va fi comunicată Colegiului Medicilor, pentru luarea unor eventuale măsuri disciplinare sau administrative.




sursa: ebihoreanul.ro


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading