aparate foto profesionale

joi, 22 decembrie 2011

Adrian Domocoş a transformat Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Beiuş într-un ONG

Serviciul Public Local de Evidenţă a Persoanelor Beiuş funcţionează de peste un an cu funcţionari angajaţi pe o fundaţie condusă de primarul Adrian Domocoş. 

 Asociaţia Ţara Beiuşului a fost înfiinţată în 2006 de edilii mai multor localităţi din zonă, cu scopul de a promova interesele economice şi sociale ale Depresiunii Beiuşului, fiind alimentată cu cotizaţii din fondurile localităţilor membre, fără însă să finalizeze vreun proiect care să justifice banii încasaţi. În schimb, din 2010, sub petextul că asociaţia va presta şi servicii de evidenţă a populaţiei, Domocoş a dublat cotizaţiile localităţilor membre şi a transferat pe ONG două funcţionare ale serviciului, pe care altminteri ar fi trebuit să le restructureze. Primăriile afiliate s-au şi executat, chiar dacă manevra a fost declarată ilegală de la bun început de prefectul Gavrilă Ghilea, scriu cei de la Bihoreanul.

Potrivit reglementărilor legale, Serviciile Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor (SPLEP) sunt structuri cu personalitate juridică aflate sub autoritatea Consiliilor Locale. Funcţionarii lor au atribuţii importante. Ei actualizează Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor şi emit, între altele, certificate de stare civilă, cărţi de identitate şi de alegător, dar întocmesc şi listele electorale. 

Atâta doar că a făcut-o pe alte criterii decât cele de competenţă şi, cum e obiceiul casei, fără respectarea legii! "În urma restructurărilor, la Primăria Beiuş s-au concediat 27 de angajaţi, iar la nici o lună domnul primar a angajat, prin diverse tertipuri, alte persoane", se arată într-una din numeroasele sesizări penale depuse în ultimul an împotriva edilului

sursa: ebihoreanul.ro / foto: bihon.ro

beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading