aparate foto profesionale

joi, 21 iunie 2012

Cod Portocaliu de caniculă pentru vineri, Cod Galben de vijelii pentru sâmbătă



Cod Portocaliu şi Galben de caniculă, vineri
Administraţia Naţională de Meteorologie, ANM, a transmis o atenţionare meteorologică Cod Portocaliu care prevede un val de caldură persistent, caniculă şi disconfort termic sever vineri, 22 iunie a.c. Atenţionarea este valabilă pentru 30 de judeţe plus Bucureşti. Restul judeţelor ţării vor fi sub Cod Galben.


Pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35....37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării.


VEZI ŞI:

Cod Galben de vijelii şi Cod Portocaliu de caniculă
Vineri de la ora 18.00 intră în vigoare un Cod Galben de vijelii, care este valabil până sâmbătă la ora 18.00. 
În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. În vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie, local averse ce pot depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse căderi de grindina, mai ales în zona de munte.


În acelaşi interval se menţine Codul Portocaliu pentru judeţele din sud-estul ţării. 


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading