miercuri, 22 august 2012

41º Celsius în următoarele zile. A fost emis un COD PORTOCALIU

Atmosfera va deveni din ce în ce mai sufocantă în următoarele zile, în condiţiile în care temperaturile vor depăşi 40º Celsius, la umbră.

Administraţia Naţională de Meteorologie, ANM, a transmis o avertizare COD PORTOCALIU de caniculă pentru judeţele din vestul, sud-vestul şi sudul ţării, în timp ce pentru restul zonelor din ţară a fost emisă o atenţionare COD GALBEN de caniculă. Canicula ţine până duminică.

AVERTIZARE COD PORTOCALIU:
Pe parcursul zilei de joi (23 august) canicula se va intensifica în regiunile sudice, iar în zilele următoare (24, 25 şi 26 august) şi în cele vestice. În Câmpia de Vest, Câmpia Română şi sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 41 de grade, în Lunca Dunării se vor înregistra izolat şi 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ATENŢIONARE COD GALBEN
În intervalul menţionat valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde treptat înteaga ţară. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 38 de grade în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul de 80 al disconfortului termic.

beius-stiri.blogspot.ro

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading