aparate foto profesionale

duminică, 7 noiembrie 2010

Elevii şi profesorii beiuşeni au ieşit la o zi de voluntariat

Joi, 4 noiembrie 2010, un grup de 30 de elevi de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş Beiuş însoţiţi de diriginta Crina Bercovici au lucrat timp de câteva ore ca voluntari la construirea de locuinţe pentru familii nevoiaşe. Adolescenţii sunt implicaţi într-un proiect şcolar şi au ales să urmeze exemplul colegilor de la Institutul Le Rosey din Elveţia care săptămâna trecută au ridicat o casă în Beiuş.


„Participăm împreună cu clasa a X-a A de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş în proiectul În jurul lumii în 20 de zile. Proiectul constă în alegerea a 20 de zile sărbătorite la nivel internaţional şi pe care să le marcăm şi noi la nivel local. Printre zilele alese de noi este şi Ziua Voluntariatului, motiv pentru care ne aflăm azi aici.” afirmă Crina Bercovici, diriginta clasei.


Elevii au ajutat la termoizolarea cu polistiren a unei case, la tencuirea pereţilor, au vopsit streaşina şi au montat gardul de delimitare al proprietăţii. Atmosfera a fost caldă şi destinsă, iar toată lumea a fost plină de entuziasm care s-a văzut în rodul muncii lor. După ce şi-au terminat treaba au curăţat şantierul şi au vizitat locuinţele construite într-o săptămână de 150 de voluntari în cadrul proiectului Big Build 10 aflate în vecinătatea şantierului pe care ei au muncit.


„A fost foarte frumos şi mult mai uşor faţă de cum m-am aşteptat. M-am simţit foarte bine şi am simţit multă bucurie ajutând pe cineva să aibă o viaţă mai bună. Eu cu siguranţă voi participa şi la alte evenimente de acest fel.” spune Georgiana Fâşie, voluntară din clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş Beiuş.


În acelaşi timp, într-o altă parte a Beiuşului, 10 profesori de la Şcoala Generală „Nicolae Popoviciu” au lucrat ca voluntari după încheierea orelor la realizarea celui mai modern cabinet medical şcolar din Beiuş situat în incinta şcolii. Cabinetul este realizat de Habitat pentru Umanitate Beiuş în parteneriat cu Primăria municipiului Beiuş şi cu finanţare Rompetrol prin programul naţional al companiei „Împreună pentru fiecare”. Beneficiarii proiectului sunt copiii şi profesorii Şcolii Generale.


„Am mai voluntariat alături de Habitat şi n-am vrut să pierd nici această ocazie ştiind că asociaţia beiuşană are un proiect şi în şcoala noastră. În plus am vrut să fiu alături de alţi colegi din şcoală ca împreună să contribuim şi noi după puterile noastre la realizarea acestui proiect.” spune Veronica Popa, profesoară la Şcoala Generală Nicolae Popoviciu.


Alături de profesori au voluntariat şi câţiva angajaţi ai Primăriei Beiuş. Împreună au lucrat la compartimentarea cabinetului, au montat ghips cartonul şi vata minerală. Cabinetul medical va fi inaugurat la sfârşitul lunii noiembrie cu participarea finanţatorului Rompetrol, cu reprezentanţi din partea Primăriei, ai şcolii şi a voluntarilor care au lucrat în cadrul proiectului.


 sursa: Comunicat Habitat Beius

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading