aparate foto profesionale

miercuri, 22 decembrie 2010

Concert de colinde susţinut de Corul de copii ''Flori şi Stele'', de Crăciun

Foto: Arhivă
Sâmbătă, 25 decembrie 2010, orele 16:00, are loc la Beiuş, în sala mare a Primăriei, un concert extraordinar de colinde susţinut de Corul de copii Flori şi Stele din Bucureşti, intrarea fiind liberă.


În anul 1976, la initiativa doamnei Otilia Manea, a luat fiinta, în Biserica Crestina Adventista de Ziua a saptea Grant – Bucuresti, un cor de copii, care a început sa sustina în mod regulat programe muzicale în biserica.


Dupa plecarea doamnei Manea în SUA în anul 1986, doamna Carmen Stoica a fost numita sa se ocupe de cor. Dupa preluarea corului, doamna Stoica nu a putut sustine decât doua programe în biserica, deoarece în august 1986, la indicatia conducerii comuniste a statului din acea perioada, localul unde functiona Biserica A.Z.S. Grant a fost demolat. În perioada august 1986 – mai 1992, Biserica A.Z.S. Grant a functionat într-un cort, primind numele de Grant – Cort – Bucuresti.


În aceasta perioada dificila când conditiile erau vitrege, Carmen Stoica a continuat sa se ocupe de micile vlastare ale comunitatii cu multa abnegatie. Desi vara copiii se sufocau de caldura, iar iarna tremurau de frig în anexele cortului, care erau de fapt niste baraci, aceste conditii nu i-au descurajat si nu i-au împiedicat de a se aduna si a învata cântece prin care sa-L laude pe Dumnezeu, iar corul în loc sa scada ca numar, a crescut în anul 1991 la 105 copii, cu vârste cuprinse între 6 – 18 ani.


Pâna în decembrie 1989, activitatea corala a copiilor s-a desfasurat între peretii de pânza ai Cortului, deoarece regimul comunist din acea perioada nu permitea activitati religioase în afara bisericii.


Evenimentele din decembrie 1989 au deschis posibilitati nebanuite de a putea cânta si în afara bisericii iar copiii nu au fost gasiti nepregatiti pentru acest lucru, deoarece corul a avut o activitate sustinuta in cadrul bisericii.


Astfel, trecerea de la sustinerea programelor în biserica, la scenele publice din Bucuresti si din tara a fost usoara si fireasca.


Primul concert sustinut in afara bisericii a fost la Teatrul Tanase din Bucuresti, in cadrul primei evanghelizari sustinute de pastorul Lucian Cristescu in Romania, Sala Victoria în martie 1990. Cu aceasta ocazie, corul a avut nevoie de un nume si a fost ales ca nume titlul unei melodii foarte îndragite de copii “Flori si Stele”.


Dupa aceasta prima manifestare în afara bisericii, a urmat o avalansa de concerte atât în Bucuresti, cât si în tara, copiii nealegând unde ss cânte, ci au fost prezenti atât pe scenele salilor de concert din Bucuresti cum ar fi: Sala Radiodifuziunii Române, Sala Polivalenta, Palatul Copiilor, Sala Palatului, în tara la Palatul Culturii din Targu Mures cât si la Caminele Culturale satesti din Ghimpati, Izvoare, la Caminul de copii Handicapati din Tatarai, Penitenciarul din Codlea, la Palatul Cotroceni pentru presedintele României, la Comandamentul Trupelor de Jandarmi din România, Filmari pentru Televiziunea Româna, etc.




În luna martie 2010, corul a împlinit 34 de ani de activitate si 24 ani de când este condus de doamna Carmen Stoica.


În acesti 24 de ani au facut parte din cor, peste 380 de copii.


În martie 2010, corul are în componenta un numar de 80 de copii si raspunde în continuare cu acelasi entuziasm la toate invitatiile de a sustine concerte în biserica si în sali publice.




sursa: tarabeiusului.ro


beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading