aparate foto profesionale

duminică, 16 ianuarie 2011

Fără carnet dacă maşina nu are anvelope de iarnă

Asta prevede un nou proiect al Ministerului Transporturilor. Şoferii care nu-şi vor echipa maşinile cu cauciucuri de iarnă ar putea primi până la 20 de puncte penalizare, amendă, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare al maşinii. În toamna anului trecut, ministrul Anca Boagiu propusese obligativitatea anvelopelor de iarnă, dar ulterior s-a renunţat la idee, potrivit Antena3.

Conform proiectului actual, conducătorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în sezonul rece vor fi penalizaţi cu 9 până la 20 de puncte, amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare al maşinii.



În cazul vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al celor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, maşina trebuie echipată cu anvelope de iarnă pe axele de tracţiune şi/sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
 
În nota de fundamentare a proiectului se precizează faptul că statul ar putea încasa 445 milioane euro, reprezentând TVA din vânzarea anvelopelor.






beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading