aparate foto profesionale

luni, 31 ianuarie 2011

Februarie aduce scumpirea uleiului şi a pâinii

1 februarie dă startul unei noi serii de scumpiri la alimentele de bază. Primele două produse care vor suferi creşteri la preţ sunt uleiul şi pâine. Astfel că preţul pâinii ar urma să crească cu 15% în timp ce preţul la ulei cu până la 30%. Mai mult, sindicatele spun că toate alimentele se vor scumpi cu 5 procente.


Startul scumpirilor va fi dat de producătorii din panificaţie care spun ca vor creşte preţul pâinii cu 15 procente, pentru că preţul grâului s-a dublat. Urmează scumpiri şi la ulei cu cel puţin 15 procente, asta după ce acest produs deţine deja titlul de campion al scumpirilor de la începutul acestui an, potrivit realitatea.net.


Scumpirile vin după ce în ianuarie a mai fost un val de creşteri de preţuri. Laptele s-a scumpit cu 20%, iar brânza cu 4%.Preţul kilogramului de cartofi a fost majorat cu 12%, iar carnea s-a scumpit cu 15%. În 2010, producătorii, hypermarketurile şi majorarea TVA au reuşit să ducă România pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul creşteri de preţuri, conform Institutului European de Statistică.


foto: valcenii.ro

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading