aparate foto profesionale

duminică, 30 ianuarie 2011

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat 2 secţii renovate de la Spitalul Municipal Episcop Nicolae Popoviciu

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a fost prezent sâmbătă în municipiul Beiuş pentru a inaugura secţiile de ortopedie-traumatologie şi chirurgie din cadrul Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popoviciu, Staţionar I. Beiuş, care au fost renovate.


La primirea oficială a demnitarului au participat : prefectul judeţului Bihor, Gavrila Ghilea, senatorul Cornel Popa, directorul DSP Bihor, Marius Parcioaga, managerul Spitalului Municipal Dr. Aurica Boitor şi conducerea UDMR Beius, Szarvadi Gyula -preşedinte şi Horvath Arpad , secretar.


Discuţiile de la sediul primăriei, s-au axat pe investiţiile realizate până în prezent, în valoare de 14 miliare lei vechi, cu fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii. Cu aceste sume, sectiile de chirurgie si ortopedie au fost complet reabilitate si modernizate, ajungand în momentul de faţă la standardele asistenţei sanitare de calitate. Însă, sunt necesare în continuare investiţii serioase, care trebuie să vizeze continuarea modernizărilor, finalizarea secţiei de terapie intensivă, reabilitarea celorlalte secţii ale spitalului. Problema cea mai acută o reprezintă reducerea şi optimizarea cheltuielilor de administrare, cea ce ar presupune comasarea secţiilor de la Staţionarul II- Obstetrică- ginecologie, pediatrie, în proximitatea Stationarului I prin extinderea clădirilor actuale.Dupa cum a afirmat primarul Adrian Domocoş, acestea sunt cu atât mai necesare, deoarece spitalul din Beiuş are rang de spital municipal, dar în fapt funcţioneaza şi asigură asistenţa la nivel de spital teritorial în arealul de 80-90.000 de locuitori ai zonei beiuşene.

Oficialitatile s-au deplasat la Spitalul Municipal, pentru a marca momentul festiv al inaugurării. În prezenţa cadrelor medicale, ministru sănătăţii şi primarul municipiului au tăiat panglica inagurală, dupa care au vizitat secţiile proaspăt reabilitate şi au purtat discuţii cu medicii de secţie şi bolnavii internaţi, declaraţi mulţumiţi de noile condiţii.

La finalul vizitei, a doua după cea din noiembrie 2010, ministru sănătăţii, Cseke Attila, s-a declarat mulţumit de realizările de la Beiuş şi şi-a reconfirmat tot sprijinul pentru Bihor şi Beius, ca o datorie a sa ca ministru. A promis că va face demersurile necesare pentru ca şi în acest an sa continue investiţiile atât de necesare sănătăţii oamenilor din zonă.




sursa: primariabeius.ro

foto: Arhivă
 

beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading