aparate foto profesionale

miercuri, 30 martie 2011

Factura lunară la energie electrică va creşte cu 4,5%

Factura la energie electrică plătită de populaţie va creşte cu 4,5%, începând de vineri, 1 aprilie. Consumatorii casnici vor plăti lunar cu 1,8 lei mai mult pe 100kWh pentru stimularea producţiie de energie în unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă. Valoarea contribuţiei este stabilită prin ordin al preşedintelui ANRE.


Costul pentru 100 kWh, adică consumul mediu lunar pe gospodărie în România, este în prezent de 40 lei, astfel că valoarea facturii va creşte cu 4,5%, potrivit Antena 3.


Banii colectaţi vor fi folosiţi pentru investiţii în unităţi de producţie în cogenerare de înaltă eficienţă, care consumă mai puţine materii prime şi emit mai puţine noxe. În schimb, costurile de producţie sunt mari din cauza tehnologiilor mai scumpe.


Contribuţia va fi acordată lunar producătorilor de energie electrică şi termică în intervalul 2011-2023, ca bonus pentru sprijinirea sectorului de cogenerare, potrivit Mediafax.


În România au fost autorizate 41 de capacităţi de producţie a energiei electrice şi termice în cogenerare de înaltă eficienţă, printre care unităţi aparţinând OMV Petrom (SNP), Complexul Energetic Craiova şi ELCEN Bucureşti.




beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading