aparate foto profesionale

miercuri, 30 noiembrie 2011

Adrian Domocoş, acuzat de funcţionari ai Primăriei pentru angajări şi contracte ilegale


Desfăşurare impresionantă de forţe zilele trecute la Beiuş, unde procurorii au descins în locuinţa fostei şefe a Corpului de Control Comercial din Primărie, Rita Burz, şi în casa unui inspector din cadrul Biroului impozite şi Taxe locale, Doru Clop.


 Oamenii legii au ridicat acte şi chiar calculatoarele personale ale celor doi, dar nu pentru a proba vreo faptă de corupţie. Motivul era cu totul altul: Burz şi Clop s-au trezit cu dosare penale pentru că s-au folosit de identitatea unor colegi din Primărie, pentru a-l denunţa pe primarul Adrian Domocoş, potrivit Bihoreanul.


 Împărţite pe capitole, sesizările vorbesc de angajări şi concedieri abuzive, cheltuieli şi investiţii ilegale şi contracte dubioase încheiate de primarul Beiuşului în ultimii ani, fapte care, "arată că în Primăria Beiuş au loc furturi de milioane de lei în fiecare an".


 Acuzaţiile înşirate pe 10 pagini au stârnit interesul "organelor". "Unele informaţii nu s-au confirmat, motiv pentru care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, dar s-a disjuns cercetarea pentru altele. Sunt multe aspecte analizate, cum ar fi şi licitaţia pentru schimbarea iluminatului public", a declarat unul din ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, aflaţi şi ei între destinatarii sesizărilor.


 Domocoş susţine că, de când conduce Primăria, angajările şi concedierile s-au făcut strict pe lege, iar activitatea instituţiei e permanent monitorizată. "Sunt verificat de organisme abilitate să controleze achiziţiile publice, iar Curtea de Conturi vine anual", zice edilul. 


 Aşadar suspecţii sunt Rita Burz , fosta şefă a Corpului de Control Comercial din Primărie, şi inspectorul Doru Clop, de la Biroul Impozite şi Taxe. Ambii aveau motive: Burz, care a fost şi liderul Sindicatului, era un ghimpe în coasta edilului, aşa că pentru a scăpa de ea Domocoş a desfiinţat compartimentul şi a "restructurat-o". Cât despre Clop, al cărui tată e în conducerea PDL Beiuş, şi acesta avea tot interesul să-l compromită pe primarul liberal.


sursa: ebihoreanul.ro
foto: bihon.ro


beius-stiri.blogspot.com

1 comments:

Anonim spunea...[Răspunde comentariului]

asta e fata unui primar corupt.RUSINE!!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

Loading