aparate foto profesionale

joi, 8 decembrie 2011

Habitat Beiuş ne invită să facem un miracol de Crăciun

O familie sărmană din Căpâlna riscă în fiecare zi să moară strivită de locuinţa ce se poate nărui peste ei. (informaţii despre cum puteţi ajuta, la sfârşitul articolului).


În 6 decembrie, de Sf. Nicolae, Habitat for Humanity România a lansat la nivel naţional campania „Adevărul e în inima ta” prin care se doreşte tragerea unui puternic semnal de alarmă asupra locuirii sărăcăcioase, sub demnitatea umană. În cadrul campaniei, Habitat pentru Umanitate Beiuş s-a lovit de un caz cutremurător, aşa cum nu s-a mai întâlnit în cei 15 ani de când organizaţia activează. E vorba de cazul familiei Popescu din localitatea bihoreană Căpâlna. 


„Deşi se apropie Crăciunul şi pe feţele tuturor e un zâmbet de sărbătoare, vă invit să faceţi un scurt exerciţiu de imaginaţie: gândiţi-vă că, deşi aveţi trei copii, banii abia vă ajung pentru câteva portocale şi nişte dulciuri, gândiţi-vă că acasă înseamnă nici 15 metri pătraţi. Gândiţi-vă că urmează să spălaţi în ajun de Crăciun hainele cu mâna, afară în frig, cu apa cărată în găleţi de la 2 km distanţă. Gândiţi-va că animalele de companie sunt o mulţime de şobolani care vă dau târcoale. Dar mai presus de toate, imaginaţi-vă că va este teamă să dormiţi în propriul pat pentru că nu ştiţi când o bucată din propria casă poate să cadă peste copiii care dorm ghemuiţi în pat lânga voi şi să va ia singura bucurie a vietii” spune Emil Popa, manager comunicare la Habitat. Vorbele sale din păcate nu sunt doar un exerciţiu ci ele exprimă în puţine cuvinte tragedia prin care familia Popescu trece în timp ce majoritatea oamenilor se pregătesc de sărbători şi îşi fac griji pentru lucruri mai puţin însemnate. 



 Nu sunt puţine familiile în nevoie în România. Astfel 42,5% dintre români nu au toaletă conectată la o reţea de apă şi canal, 41,2% nu au baie sau duş, iar 55,3% trăiesc în condiţii de suprapopulare se arată în ultimul studiu Eurostat, la nivelul anilor 2009/2010. România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte lipsa utilităţilor de bază şi standardelor minime în locuinţe. Între aceştia cu siguranţă există cazuri disperate ca cel descris mai sus, dar stă în puterea noastră să-i ajutăm cu un gest simplu, printr-un efort financiar minim. 


„Ar fi o minune dumnezeiască daca s-ar întmpla acest lucru!” spune cu neîncredere Catrina Popescu. „Dar ne rugăm în continuare să se întâmple. Ştim ca doar Dumnezeu poate pune în inima oamenilor gândul bun să ne ajute să scăpăm de aici pentru că ne este tot mai teamă pentru viaţa copiilor în primul rând” continuă cu voce tremurândă Catrina. 


Cei care doresc să contribuie la succesul acestei campanii o pot face depunând orice sumă de bani în unul din următoarele conturi deschise la BCR: Pentru EURO: RO96 RNCB 0034 0218 0248 0003 sau pentru contul în LEI: RO53 RNCB 0034 0218 0248 0001.  


De asemenea în perioada 1 decembrie 2011 - 31 ianuarie 2012 puteţi face o donaţie prin SMS de 2 Euro la numărul 859 valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote sau 5 Euro prin apel la numărul de telefon 0900900590, valabil în reţeaua Romtelecom.


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading