aparate foto profesionale

luni, 13 februarie 2012

D.S.P. Bihor efectuează testarea gratuită HIV

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor, anunţă printr-un comunicat de presă, efectuarea testării gratuită HIV, tuturor celor care vor dori.


Se cunoaşte că există trei căi majore de transmitere a HIV/SIDA: prin sânge, prin contact sexual si transmiterea de la mama la făt. Înainte ca agentul infecţios sa fie pe deplin caracterizat şi testat, HIV se transmitea si prin transfuzii de sânge. Aceasta cale de transmitere este acum eradicată datorita screening-ului persoanelor donatoare de sânge si organe. Transmiterea prin sânge încă mai apare la persoanele care îşi injectează droguri intravenos. 


Prevenirea şi controlul la nivel populaţional al infecţiei HIV/SIDA (virusul imunodeficienţei umane/sindromul imunodeficienţei umane dobândite) cuprinde, pe lângă măsuri comportamentale individuale, şi recoltarea de sânge pentru testarea HIV. Avantajele testării HIV sunt numeroase. În primul rând persoana îşi cunoaşte statutul infectării cu HIV. Persoana seropozitiva poate primi ajutor, sprijin si tratament. Persoana seropozitiva, cunoscându-şi statusul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), poate să îi protejeze si pe ceilalţi. 


Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor desfăşoară în luna februarie 2012 o Campanie de Informare-Educare-Comunicare privind prevenirea HIV/SIDA. În cadrul acestei campanii este organizată acţiunea de recoltare de sânge pentru testarea gratuită HIV la sediul D.S.P. Bihor, str. Libertăţii nr. 34, în Municipiul Oradea. 


D.S.P. Bihor invită cetăţenii judeţului Bihor să se adreseze pentru recoltarea de sânge în vederea testării HIV la sediul D.S.P. Bihor. Pe lângă gratuitatea recoltării şi testării, solicitanţii beneficiază şi de confidenţialitatea examinării şi rezultatului.


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading