aparate foto profesionale

joi, 23 februarie 2012

European Food, disponibilizări. Rata şomajului creşte în Bihor

Rata şomajului a ajuns în Bihor, în luna Ianuarie la 4,47%, faţă de 4,11% în decembrie 2011, 4,08% în noiembrie, 3,89% în octombrie, 3,72% în septembrie, ori 3,33% în iunie 2011.


"Rata şomajului creşte continuu din iunie 2011, dar numărul şomerilor îndemnizaţi în luna ianuarie a acestui an este mai mic decât în februarie a anului trecut", a declarat Daciana Nica, directorul adjunct al AJOFM Bihor, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, notează Bihoreanul.


În comparaţie cu celelalte judeţe ale ţării, rata şomajului situează Bihorul pe locul 27, deci cu o rată a şomajului mai mică decât în alte 26 de judeţe.


Din totalul celor opt societăţi care vor da afară oameni, cinci fac parte din grupul de firme patronat de Ioan şi Viorel Micula. În total, societăţile Original Prod din Ştei, Multipack şi Starmill din Păntăşeşti, Transilvania Security din Beiuş şi European Food din Rieni vor renunţa la 260 de salariaţi.


AJOFM derulează programe de reconversie şi pregătire profesională pentru meseriile de ospătar/chelner (56 locuri), lucrător în comerţ (28 locuri), mecanic auto (28 locuri), lucrător în construcţii şi patiseri (tot câte 28 locuri), agenţi de pază (25 locuri), operator maşini cu comandă numerică, lucrător în electronică şi automatizări şi cameristă hotel (câte 20 locuri).


O altă modalitate de a scăpa de şomaj sau de a câştiga salarii mai mari este şi angajarea în străinătate, prin Programul european Eures, cei interesaţi primind asistenţă gratuită din partea AJOFM.


sursa: ebihoreanul.ro
beius-stiri.blogspot.com

1 comments:

Anonim spunea...[Răspunde comentariului]

Las ca se fac marketuri si supermaketuri magazine peste magazine productie nimic. mai nou apare si Leonardo in piata Maria. O sa ne inclatam toti dar nu stiu de unde bani

Trimiteți un comentariu

Loading