aparate foto profesionale

vineri, 3 februarie 2012

Ziua Mondială a Zonelor Umede sărbătorită la Clubul Copiilor

Joi 2 Februarie 2012, la Clubul Copiilor a fost sărbătorită Ziua Mondială a Zonelor Umede, printr-o activitate cu profesori şi elevi, coordonatoarea evenimentului fiind doamna ing.Gabor Floare , profesor de protecţia mediului din cadrul Clubului Copiilor Beiuş. Activitatea s-a intitulat "Ziua zonelor umede".


Convenţia semnată la Ramsar în Iran, în 1971 a stabilit data de 2 februarie ca Zi Mondială a Zonelor Umede.Documentul se înscrie printre primele mari convenţii referitoare la conservarea patrimoniului natural.Obiectivul declarat al Convenţiei a fost acela de a conserva zonele umede care servesc drept habitat al păsărilor acvatice.Tot aici este menţionat faptul că aceste zone umede constituie cele mai importante resurse naturale, ştiinţifice, economice şi recreative a căror pierdere ar fi ireparabilă. 


Prin legea 5/1991, România aderă la Convenţie şi se angajează să respecte prevederile acesteia.Tot cu această ocazie am realizat şi noi o expoziţie de documente care face referire la această temă.


sursa: bibliotecabeius.blogspot.com
beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading