duminică, 11 martie 2012

Desenele paleolitice din pestera Coliboaia, în expoziţie la Muzeul din Beiuş

Începând cu data de 13 Martie 2012, la Muzeul Municipal din Beiuş va putea fi admirată expoziţia desenelor paleolitice din Peştera Coliboaia care se mută de la Muzeul „Ţării Crişurilor” din Oradea. Astfel, iubitorii de cultură din zona Beiuşului sunt aşteptaţi să treacă pragul instituţiei pentru a vizita colecţia desenelor din 31640 BP.


Expoziţia este rezultatul colaborării ştiinţifice dintre Muzeul „Ţării Crişurilor” din Oradea şi Aven d’Orgnac Grand Site de France, şi care doreşte să aducă în atenţia publicului istoria descoperirii şi imagini cu desenele paleolitice descoperite în peştera Coliboaia, cele mai vechi din Europa Centrală. 


Peştera se află pe Valea Sighiştelului la 5 km amonte de satul cu acelaş nume din Judeţul Bihor la 560 m altitudine, la 120 m amonte de Peştera Măgura.


La Peştera Coliboaia se poate ajunge urmând drumul judeţean de la Beiuş la Sighiştel. De aici, pe valea Sighiştelului în amonte, se urcă 5km pe poteca din partea dreaptă a văii.View Pestera Coliboaia in a larger mapsursa: ioanastefanica.wordpress.com
 beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading