aparate foto profesionale

joi, 15 martie 2012

Habitat Beiuş: Casa de Paşti 2012. Vezi cum poţi ajuta

În 2000 Habitat lansa cel mai de succes şi mai mediatizat eveniment al asociaţiei: Casa de Paşti. În cadrul proiectului cel puţin o familie nevoiaşă este ajutată să locuiască în condiţii sigure, sănătoase şi decente. Astfel în Săptămâna Mare voluntarii construiesc alături de beneficiari o locuinţă pe care o inaugurează în Vinerea Mare.


În acest an de Sfintele Paşti vor beneficia de o locuinţă trei tineri care nu s-au bucurat de părinţii ce le-au dat viaţă ci au fost crescuţi în familii adoptive alături de mai mulţi fraţi în cadrul fundaţiei Căminul Felix. Ei sunt Szabo Adrian de 24 ani, Lazăr Maria, 24 ani şi Popa Valeria, 22 ani. Poveştile lor de viaţă sunt impresionante, iar acum au o şansă extraordinară să-şi schimbe radical viaţa primind fiecare câte o garsonieră în cadrul proiectului Casa de Paşti din acest an.


Adrian Szabo, 24 ani 
Adrian provine dintr-o familie unde mama şi tatăl erau alcoolici. „Mama ma abandonat de mic la Spitalul de Copii din Oradea deoarece eram foarte bolnav. Mama naturală mai trăieşte şi acum, dar tatăl a decedat din cauza alcoolului” povesteşte Adrian. El a fost adoptat apoi şi adus la Căminului Felix, aproape odată cu înfiinţarea fundaţiei pe când avea 3 ani. A locuit aici 7 ani, până în 2000, după care s-a mutat cu familia Mihocaş Adrian şi Lidia unde stă şi în prezent. Ei sunt angajaţi ai Căminului Felix şi i-au povestit lui Adrian despre proiectul Habitat, iar de atunci Adrian a făcut tot ce-i stă în putinţă să obţină şi el o locuinţă.


Maria Lazăr, 24 ani 
Maria se numără şi ea printre copiii care n-au avut parte de părinţii ce le-au dat viaţă şi au fost crescuţi de părinţi adoptivi alături de mai mulţi fraţi, adoptaţi şi ei. Lucrează de la 18 ani ca şi croitoreasă la atelierul din Sântandrei al Căminului Felix. În prezent locuieşte într-o garsonieră mică de doar 11 m2, transformată în locuinţă dintr-o uscătorie a blocului. Îi este foarte greu aici pentru că are condiţii minime de trai, iar venitul mic abia îi permite să se descurce. Aproape jumătate din banii pe care-i câştigă îi plăteşte pe chirie, iar cu restul îşi plăteşte întreţinerea şi mâncarea. „M-aş bucura mult să obţin şi eu o locuinţă Habitat pentru a avea un minim de confort şi siguranţă aşa cum am visat de când eram mică” spune Maria.


Valeria Popa, 22 ani 
Şi Valeria locuieşte de de 13 ani la Căminul Felix alături de alţi fraţi şi suroi proveniţi din familii destrămate. S-a născut la Marghita şi a locuit la câţiva kilometri depărtare, într-un sătuc numit Reghea. Aici locuia într-o casă mică cu părinţii şi cei şase fraţi. “Părinţii erau alcoolici şi mai tot timpul plecaţi de acasă, iar eu fiind cea mai mare, a trebuit să am grijă de fraţii mei, să le fac de mâncare, să îi spăl, să îi ajut, fiind ca o mamă pentru ei. Îmi amintesc că eram mică şi era iarnă. Într-o noapte foarte friguroasă frăţiorul meu mai mic de doar 4 luni a murit la mine în braţe… A murit din cauza frigului... După o săptămână am fost luaţi de la părinţi şi am fost aduşi la Căminul Felix. În anii petrecuţi la Căminul Felix am ajuns să-L cunosc pe Dumnezeu şi să devin un copil al Lui, să am o familie minunată şi o viaţă plină de speranţe” mărturiseşte cu emoţie Valeria. A auzit şi ea de parteneriatul Habitat cu Căminul Felix de la părinţi şi prieteni. Iar pentru că îşi doreşte foarte mult o locuinţă s-a înscris şi ea în program. Acum e foarte fericită când a aflat că se află printre beneficiarii următoarei case Habitat.


Mântuitorul ne-a învăţat că este o mare bucurie să daruiesti, si asta o stiu toti cei care au facut un cadou, mai ales de Pasti. Acum ai sansa sa te bucuri „cât casa“ implicându-te pentru ca trei tineri sa-si schimbe radical viata si ca urmare a darului tau. Vor locui decent pentru ca si tu ai ajutat! 

  • Fa o donatie sau sponsorizare pentru reusita proiectului. 
  • Direcţionează 2% din impozitul datorat statului (detalii AICI
  • Daruieste orice materiale de constructii necesare la ridicarea 
  • locuintelor. 

Detalii şi mai multe detalii despre proiectele Habitat pentru umanitate Beiuş, găsiţi pe site-ul oficial www.habitatbeius.ro


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading