sâmbătă, 9 martie 2013

Cod Galben de inundaţii în Bihor

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a transmis o avertizare Cod Galben de inundaţii pentru râurile din 8 judeţe din nord-vestul ţării, printre care şi Crişul Negru. Avertizarea este valabilă în intervalul 09 martie, ora 18:00 – 11 martie, ora 20:00.

,,Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, există risc de producere de viituri pe râurile mici, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie'', se arată în mesajul INHGA.

Se instituie Cod Galben începând cu data de 09 martie, ora 18:00 pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, bazine hidrografice aferente judeţelor: Satu Mare şi Maramureş. 

Începând cu data de 10 martie, ora 06:00 se instituie Cod Galben pe râurile din bazinele: Someşul Mare şi pe râurile din bazinele superioare şi afluenţii de pe cursurile mijlocii ale Crişului Repede, Crişului Negru, Crişului Alb, Someşului Mic şi Ariesului, bazine hidrografice aferente judeţelor: Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba.

beius-stiri.blogspot.ro

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading