aparate foto profesionale

vineri, 15 aprilie 2011

Habitat Beiuş: România prinde rădăcini şi în Roşia

100 de voluntari au fost mobilizaţi de Habitat pentru Umanitate Beiuş să planteze copaci


Foto: maimultverde.ro
Înţelepciunea populară spune că în viaţă trebuie să faci trei lucruri importante: să plantezi un copac, să construieşti o casă şi să dai viaţă unui copil. Habitat pentru Umanitate Beiuş construieşte case, găzduieşte familii cu copii, iar acum se implică în acţiuni de replantare. Pe 16 aprilie sute de români pun baze şi rădăcini noi viitorului nostru şi calităţii vieţii noastre şi a copiilor noştri.


„Habitat pentru Umanitate Beiuş construieşte case ecologice, din lemn, un material regenerabil dacă avem grijă să replantăm. Prin implicarea în această acţine dorim să ne afirmăm responsabilitatea faţă de natură ca si creatie a lui Dumnezeu.. Prin urmare ne-am mobilizat şi noi precum şi beneficiarii locuinţelor Habitat în cadrul acestei acţiuni şi-i invităm pe toţi iubitorii de natură să vină alături de noi sâmbătă la Roşia.” afirmă Marcel Coroiu, preşedinte Habitat pentru Umanitate Beiuş, potrivit unui comunicat remis de Habitat Beiuş.


Evenimentul este organizat de Primăria Roşia în cadrul iniţiativei naţionale a Realitatea TV cu sprijinul Petrom: „România prinde rădăcini”. 500 de voluntarii vor participa la eveniment din care 100 sunt mobilizaţi de Habitat pentru Umanitate Beiuş.


„Ceea ce se va face sâmbata în Roşia în locul numit “Frăgarul” e o continuare a ceea ce am început în urma cu 2 ani, adică redarea circuitului silvic a unor suprafeţe deteriorate, gândindu-ne şi la generaţiile următoare care în mod sigur se vor folosi de ceea ce facem noi sâmbătă. Cu ocazia aceasta ţin să le mulţumesc voluntarilor care vor fi alături de noi în acţiunea „România prinde rădăcini” şi dorinţa noastră e ca în plus, multe prietenii să prindă rădacini.” declară Bonca Florin, primarul comunei Roşia.


Habitat pentru Umanitate Beiuş şi-a propus să susţină şi se implice în astfel de evenimente şi în continuare afirmându-şi intenţia de a semna un parteneriat în acest sens cu Ocolul Silvic „Codrii Beiuşului” care la rândul său îşi doreşte să dezvolte fondul forestier zonal şi să îşi împlinească astfel o parte fundamentală a misiunii sale: asigurarea viitorului verde al naţiunii noastre şi creşterea capacităţii de absorbţie a CO2 din atmosferă.


Principiul conservarii naturii este de o valorare globală şi noi gândim global, iar acţiunea curentă de reîmpădurire este un important pas local, concret, responsabil, de impact şi pe termen lung.” afirmă Eugen Ferko, administratorul Ocolului Silvic „Codrii Beiuşului” şi unul din organizatorii evenimentului.


Habitat pentru Umanitate Beius si Ocolului Silvic „Codrii Beiuşului” vor semna oficial sambata la Rosia un parteneriat pe termen lung spre promovarea viitoare a unor actiunu similare.


La finalul acţiunii, organizatorii au promis participanţilor câte o porţie de fasole la ceaun, făcută după reţetele tradiţionale din Roşia!




beius-alexlsu.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading