aparate foto profesionale

vineri, 20 ianuarie 2012

IŞJ Bihor doreşte înfiinţare unei clase cu predare în limba maghiară la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş

Iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, de a înfiinţa o clasă cu predare în limba maghiară la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş" din Beiuş, a creat o serie de confuzii la nivelul municipiului, deoarece despre iniţiativa aceasta ştiau doar cei de la IŞJ Bihor, şi nimeni de la Colegiul implicat sau Primărie. 
Aţi fi de acord cu această iniţiativă? - votaţi mai jos.


Directorul Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaş", prof. Nicolae Ile declara că nu a solicitat nicio clasă cu predare în limba maghiară şi că a aflat cu surprindere vestea, vinerea trecută, chiar de la inspectorul şcolar general Dorel Luca, potrivit Crişana, de la care a pornit de fapt această informaţie în urma apariţie în ziar a articolului «„Ioan Ciordaş" va pregăti economişti în limba maghiară?»  


Prof. Nicolae Ile, consilier local PDL, a mai declarat că problema înfiinţării unei clase cu predare în limba maghiară nu s-a pus niciodată în forul local şi, ca membru al comisiei pentru învăţământ, nu a primit vreo solicitate în acest sens din partea niciunui locuitor al urbei. 


În plus nici primarul Adrian Domocoş şi nici viceprimarul Gheorghe Costin nu ştiau de intenţia IŞJ. Ambii interlocutori au subliniat faptul că nici primăria, nici consiliul local nu au solicitat aşa ceva, ba mai mult, în urma adreselor Inspectoratului Şcolar Judeţean, au cerut tuturor instituţiilor de învăţământ propunerile de planuri de şcolarizare şi nicăieri nu există o astfel de solicitare, potrivit sursei citate.







sursa: crisana.ro / foto: primariabeius.ro
beius-stiri.blogspto.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading