aparate foto profesionale

miercuri, 14 decembrie 2011

Radu Potoran trimis în judecată pentru delapidarea de 100.000 de lei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au finalizat cercetările în cazul cântăreţului de muzică populară Radu Potoran, al soţiei sale, Gabriela Potoran, şi al Dacianei Monica Pojoca, cele din urmă foste angajate ale Cooperativei Creditul de Vest - filiala Beiuş, şi au dispus trimiterea în judecată a acestora pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare în formă continuată şi înşelăciune.


Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, procurorul Adriana Ardelean, a declarat că cele trei persoane au fost anchetate în urma unor reclamaţii depuse de clienţii instituţiei de credit cărora le-au sustras din conturi 100.139 de lei pentru a-i folosi în interesul unei instituţii cu acelaşi obiect de activitate, Casa de Ajutor Reciproc Bihorul, înfiinţată în 2008, potrivit Mediafax.


Partea civilă în acest caz penal este formată din trei dintre cei păgubiţi, şi anume Costache Nicolae, Cuciula Ioana, Mara Elena. "Şi eu şi mama ne-am făcut cont la Creditul de Vest pentru că Gabriela Potoran, care era casieră acolo, părea de încredere. Nu numai noi, ci mulţi alţii şi-au scos banii pe care până atunci îi ţineau la CEC şi i-au mutat la Cooperativă", declara doamna Cuciula, la începutul anchetei. 


Problemele au apărut la sfârşitul anului 2008, când Cuciula a decis să-şi scoată banii. "Am mers la Cooperativă cu câteva zile înainte de data la care voiam să scot banii, ca să ne anunţăm intenţia. Aşa ni s-a spus că trebuie să facem. Doamna Potoran mi-a zis să revin peste câteva săptămâni". 


Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru data de 25 ianuarie 2012.


De altfel procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile mobile şi imobile deţinute de cei trei învinuiţi, pentru a-i putea despăgubi pe deponenţi. 




sursa: mediafax.ro / bihoreanul.ro


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading