aparate foto profesionale

joi, 9 februarie 2012

Staţie de epurare în 2013, complex balnear în Beiuş. Vezi concluziile dezbaterii publice

Joi, 9 februarie 2012, a avut loc în Sala mare a Primăriei Beiuş o dezbatere publică cu privire la mai multe subiecte care vizează municipiul. Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş a avut mai multe puncte pe ordinea de zi, dar au fost tratate şi subiecte propuse de către cetăţeni.


Astfel, potrivit lui Domocoş, proiectul pentru alimentarea cu apă a municipiului Beiuş, de la izvorul Feredeu-Finiş, extinderea reţelelor de apă şi canal în lungime de 17 km şi construirea staţiei de epurare şi delegarea serviciului apă-canal către operatorul unic, a întârziat atât de mult, deoarece au avut loc în cadrul Primăriei divergenţe între partidele politice timp de mai bine de 1 an, astfel că primele rezultate ale proiectului vor începe să se vadă în acest an şi anul viitor. Divergenţele dintre PDL, PSD şi PNL ne-au pus pe noi cetăţenii la plată, deoarece tarifele la apă au crescut considerabil de câteva luni, chiar dacă încă nu beneficiem de avantajele proiectului de 14 milioane de euro.
Însă deja, după cum vă anunţa şi Ştiri Beiuş, a fost lansată o licitaţie publică privind atribuirea lucrărilor de extindere si reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare menajeră din municipiu - vezi detalii
Totodată, Domocoş a precizat că staţia de epurare va apărea în 2013.


VEZI ŞI:


Un alt subiect asupra căruia s-au adus detalii este cel care vizează policlinica Beiuş, care va primi 32 de mld. lei vechi pentru o reabilitare capitală. Astfel va fi adusă aparatură nouă, cabinetele vor fi reamenajate s.a. - vezi detalii

Totodată în viitor se doreşte crearea în Beiuş a unui complex balnear, avându-se în vedere şi crearea anul acesta a Centrului Naţional de Informare Turistică în valoare de 200.000 de euro în zona Complexului Maria, acesta devenind spaţiu de informare pentru turişti, referitoare la zonele turistice înconjurătoare.


Au mai fost precizate şi unele reparaţii care vor urma în zona Aleea Moţilor, la treptele de acces, dar şi în Piaţa Samuil Vulcan. Totodată a fost semnalată o problemă care persistă tot în aceste zone, în legătura cu agentul termic. Astfel, odată ce temperatura coboară afară sub -10º Celsius, unele blocuri rămân fără căldură. Primarul Adrian Domocoş a precizat că se vor lua măsuri asupra acestei situaţii.


S-a discutat şi problema locurilor de muncă, Primăria punând de altfel, la dispoziţia investitorilor, şi spaţii speciale, dar şi avantaje fiscale.


beius-stiri.blogspot.com

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Loading