aparate foto profesionale

S-a tăiat ca în codru în Bihor între 2000 și 2012

Pădurile din Munții Apuseni sunt printre cele mai afectate de fenomenul defrișării în România, potrivit unei hărți de înaltă rezoluție....citeşte mai mult

DN76 sau cum arată ignoranța în România

Nu știu cât de mult în urmă ar trebui să mergem pentru a putea înțelege mentalitatea autorităților române, respectiv a constructorilor care câștigă licitațiile de reabilitare...citeşte mai mult

Zilele Beiuşului 2014: Crush şi Alexandra Ungureanu, Compact şi Bere Gratis printre cei care vor cânta

Zeci de cântăreţi de muzică populară şi uşoară vor întreţine atmosfera şi anul acesta la...citeşte mai mult

ÎCCJ: O nouă amânare în dosarul în care Odobasianu, Domocoş şi Costin sunt acuzaţi de corupţie

Astăzi, 24 aprilie, a avut loc o nouă înfăţişare în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fostului primar al Beiuşului ...citeşte mai mult

Alexandru Kiss, vicepreşedintele CJ Bihor, urmărit penal de DNA pentru luare de mită

Alexandru Kiss, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită...citeşte mai mult

joi, 31 mai 2012

Informare meteo de fenomene periculoase. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie, ANM, a transmis o informare privind fenomene meteorologice periculoase. Informarea intră în vigoare vineri 1 iunie 2012 ora 09ºº – fiind valabilă până sâmbătă 2 iunie 2012 ora 06ºº.


Pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. 


 Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.


beius-stiri.blogspot.com

A fost semnat primul contract Aparegio

Primul contract în proiectul de 14 milioane de euro pentru alimentarea cu apă a municipiului Beiuş, de la izvorul Feredeu-Finiş, a fost semnat miercuri 30 mai 2012, la aproape 3 ani de când proiectul a fost aprobat în consiliul local.


Semnatarii documentului au fost Ioan Boteanu, directorul Diviziei Edilitare din cadrul firmei executante şi Ovidiu Gavra, directorul general al Companiei de Apă Oradea, în numele beneficiarului, potrivit Crisana


Adrian Domocoş, primarul municipiului, şi-a exprimat speranţa că şi celelalte două contracte - pentru aducţiunea de la Izvorul Feredeu şi pentru modernizarea staţiei de epurare, vor fi semnate cât de curând.


Contractul semnat miercuri, prevede, printre altele, extinderea reţelei de apă, cu circa 8,8 km, precum şi extinderea (cu 7,7 km) şi reabilitarea (0,9 km)


Împreună cu cetăţenii, proiectul de 14 milioane de euro pentru alimentarea cu apă a municipiului Beiuş, de la izvorul Feredeu-Finiş,extinderea reţelelor de apă şi canal în lungime de 17 km (33 străzi reţea apă şi 34 străzi reţea canal ) şi construirea staţiei de epurare şi delegarea serviciului apă-canal către operatorul unic, a fost aprobat, la data de 22 iunie 2009.
La acea vreme a fost nevoie şi de intervenţia Ministerului Mediului care a dat un ultimatum primăriei Beiuş, potrivit căruia, până în 22 iunie trebuie să-şi exprime acordul aderării la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară.


Contractul a fost câştigat de firma Selina prin licitaţie publică.


 beius-stiri.blogspot.com

După Calea Bihorului, se asfaltează şi strada Traian

După ce la sfârşitul săptămânii trecute Calea Bihorului a primit un nou strat de asfalt, astăzi, 31 mai 2012, a venit rândul străzii Traian, din cartierul fabricii de mobilă, să fie asfaltată complet.


Pregătirile au început de câteva zile. Ieri au fost aduse utilajele necesare asfaltării, iar astăzi de dimineaţă a început lucrul.


Vom vedea dacă vor mai fi asfaltate şi alte străzi în zilele următoare, având în vedere că alegerile locale sunt pe ultima sută de metri.


Harta  porţiunilor de drum asfaltate:

Vizualizaţi Asfaltare Beius pe o hartă mai mare



beius-stiri.blogspot.com 

miercuri, 30 mai 2012

Vezi subiectele BAC 2012 sesiunea speciala

Săptămâna aceasta a avut loc sesiunea specială pentru olimpicii României a examenului de Bacalaureat 2012. Astfel, luni a avut loc proba la limba şi literatura română, marţi la istorie şi matematică, iar astăzi a avut loc proba la geografie, ştiinţe sociale şi alte materii la alegere în funcţie de profil.


Vezi aici subiectele şi baremele:


sursa: gandul.info
beius-stiri.blogspot.com

Măsuri împotriva incendiilor la secţiile de votare, în atenţia organizatorilor

În scopul înlăturării situaţiilor ce pot genera incendii sau alte situaţii de urgenţă pe timpul alegerilor locale – 2012, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă persoanelor responsabile cu desfăşurarea activităţilor electorale respectarea următoarelor măsuri preventive: 



  1. La amenajarea secţiilor de votare se are în vedere ca acestea să fie realizate, pe cât posibil, la parterul clădirilor. 
  2. Amplasarea cabinelor de votare se va face fără diminuarea gabaritelor căilor de acces şi de evacuare, a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral şi fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor care echipează construcţiile (hidranti interiori). 
  3. Elementele de mobilier care se evacuează din interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare nu se vor amplasa pe căile de acces şi pe circulaţiile din secţiile de votare.
  4. Se vor marca corespunzător căile de evacuare din clădire şi se vor menţine în permanenţă praticabile. Circulaţia persoanelor prin clădire va fi limitată exclusiv pe traseul acces-secţie de votare-evacuare. 
  5. Se va interzice fumatul în imobilul în care a fost amenajată secţia de votare. Locul de fumat va fi amenajat în exteriorul clădirii, marcat şi dotat cu scrumieră. 
  6. Se va interzice efectuarea lucrărilor cu foc deschis în clădire premergător şi pe timpul desfăşurării procesului electoral. 
  7. Se va asigura respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea mijloacelor de încălzire precum şi a celor de preparat şi încălzit hrana. 
  8. Instalaţiile electrice se vor exploata cu respectarea reglementărilor, eliminând suprasolicitarea acestora. 
  9. Se va stabili un sistem eficient în vederea anunţării tuturor ocupanţilor clădirii în cazul producerii unui incendiu. 
  10. Se va asigura menţinerea în funcţiune a iluminatului de siguranţă ce echipează clădirile. Secţiile de votare vor fi dotate cu minimum două lanterne. 
  11. Spaţiile în care se amplasează cabinele de votare se vor dota cu minimum 2 (două) stingătoare P6. 
  12. Preşedinţii secţiilor de votare instruiesc, pe bază de documente (tabel), întregul personal din comisiile electorale, privind prevenirea situaţiilor de urgenţă şi măsurile care trebuie înteprinse în cazul manifestării acestora. 
  13. În situaţia amenajării de camere de odihnă pentru personalul destinat pazei, se vor respecta măsurile corespunzătoare de apărare împotriva incendiilor.

 În cazul producerii unui incendiu, se acţionează de urgenţă pentru:  

- evacuarea tuturor ocupanţilor clădirii precum şi a bunurilor importante (utilizate în procesul electoral, urne de vot, buletine de vot, stampile, liste electorale, alte documente); 
- anunţarea incendiului la numărul de apel unic 112; 
- stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie.


beius-stiri.blogspot.com

Ştiri Beiuş premiat de Primăria Beiuş

Blogul pe care îl cream în octombrie 2008, pe atunci clasa a IX-a, mai mult din curiozitate, a ajuns astăzi să fie unul dintre cele mai vizitate site-uri de informaţii despre Beiuş şi din Beiuş, iar astăzi la terminarea clasei a XII-a am avut marea supriză ca profesorii Colegiului Naţional ''Samuil Vulcan'' să se gândească şi la acest proiect. 


În plus şi Primăria Beiuş prin reprezentantul ei, prof. ec. Adrian Domocoş, primarul municipiului, a ţinut să mă felicite şi să premieze acest proiect ''de promovare a municipiului Beiuş''.


Ţin şi eu să mulţumesc prof. Muşet Dan, cel cu ajutorul căruia am pornit în acest proiect, prof. Buran Claudia, cea care a ţinut să premieze acest site, dar şi primarului municipiului Beiuş, prof. ec. Adrian Domocoş.


beius-stiri.blogspot.com 

luni, 28 mai 2012

E rândul PDL-ului la Naţional TV Beiuş. Jolţa e luni la ''Vorba Ardelenilor''


După prima intervenţie televizată a candidatului PSD la Primăria Beiuş, Alin Novac, lunea trecută, acum e rândul PDL-iştilor să-şi spună cuvântul şi la televizor.


Astfel că, astăzi 28 mai 2012, începând cu ora 21:45, la Naţional TV Beiuş invitaţi vor fi candidatul PDL la primăria  Nicolae Jolţa, Adrian Ciorna şi Emil Betea, doi dintre candidaţii la funcţiile de consilieri locali din partea aceleiaşi formaţiuni politice, potrivit paginii de facebook a PDL Beiuş.


VEZI ŞI:


beius-stiri.blogspot.com

miercuri, 23 mai 2012

Testări gratuite ale tensiunii arteriale, ale indicelui gleznă-braţ şi ale glicemiei

Aproximativ 6.000 de români din toată ţara vor putea beneficia de testări medicale gratuite în cadrul Campaniei care se va derula în perioada 28 mai - 2 iunie 2012, în 18 oraşe, având drept scop conştientizarea în rândul populaţiei a factorilor de risc cardiovascular şi a consecinţelor acestora asupra sănătăţii. 


În municipiul Beiuş campania ajunge luni, 28 mai 2012, când se vor efectua determinări gratuite ale tensiunii arteriale, indicelui gleznă-braţ şi glicemiei. 


Persoanele care doresc să beneficieze de aceste determinări sunt rugate să se prezinte în intervalul orar 09.00 - 18.00, singura recomandare fiind să nu mănânce cu două ore înainte de efectuarea analizelor.


Campania beneficiază de suportul medical oferit de medici de diferite specialităţi - diabetologi, cardiologi, neurologi, nefrologi şi medici de familie. Medicii vor efectua testări medicale gratuite şi vor oferi recomandări de specialitate celor diagnosticaţi cu factori de risc sau afecţiuni cardiovasculare.


Sursaromedic.ro
beius-stiri.blogspot.com

luni, 21 mai 2012

Alin Novac în această seară la National TV Beiuş

Candidatul Partidului Social Democrat, Alin Novac, va fi prezent luni seara, în jurul orei  21.45, la emisiunea Vorba Ardelenilor la Naţional TV Beiuş.


Acesta va prezenta unele dintre proiectele sale pentru municipiul Beiuş.


În vârstă de 33 de ani, Alin Novac, este candidatul PSD pentru Primăria Beiuş.


VEZI ŞI:
beius-stiri.blogspot.com

sâmbătă, 19 mai 2012

Vezi proiectele PSD pentru Beiuş



Afis electoral PSD
Pentru candidatul PSD, Alin Novac, prioritatea numărul 1 este: gestionarea corectă şi transparentă a banilor publici, potrivit proiectului acestuia pentru Beiuş.


Punctele cele mai importante pe care le abordează acesta sunt: economia, protecţia socială, siguranţa vieţii, cultura, convieţuirea, cultele, sportul, agrementul, timpul liber, turismul, serviciile, administraţia, dar şi cartierul Delani.


Mai jos puteţi vedea integral Proiectele PSD pentru Beiuş şi Beiuşeni (click pe fotografie):



VEZI ŞI:
beius-stiri.blogspot.com

Vezi proiectele PNL pentru Beiuş



Afiş electoral PNL
Candidatul PNL la Primăria Beiuş, Adrian Domocoş, are mai multe Proiecte pentru Beiuş, pe care vrea să le facă dacă va fi reales primar.


 Punctele cele mai importante pe care le abordează acesta sunt: infrastructura, sănătatea, planul economico-social şi administrativ, cultura şi spiritualitatea, dar şi mediul.


Mai jos puteţi vedea integral Proiectele PNL pentru Beiuş (click pe fotografie):



VEZI ŞI:
beius-stiri.blogspot.com

Vezi proiectele PDL pentru Beiuş



Afiş electoral PDL
Candidatul PDL la Primăria Beiuş, Nicolae Jolţa, are mai multe Proiecte pentru Beiuş, în funcţie de domeniul de intervenţie şi obiectivele strategice.


Punctele cele mai importante pe care le abordează acesta sunt:  infrastructura, valea Nimăieştilor, economia, turismul, marketingul turistic, administraţia locală, administrare financiară şi de resurse umane, sănătatea, educaţia şi cultura, planul social, sport, comunicare şi consultare publică.


Mai jos puteţi vedea integral Proiectele PDL pentru Beiuş(click pe fotografii):






VEZI ŞI:
beius-stiri.blogspot.com

8 secţii de vot în Beiuş la alegerile locale. Vezi de care aparţine strada ta

Potrivit Autorităţii Naţionale Permanente, la alegerile locale din 10 iunie 2012, vor exista 8 secţii de votare în municipiul Beiuş. 


Astfel, fiecărei secţii de vot îi corespunde un anumit număr de străzi.


Vezi la sfârşitul articolului harta secţiilor de vot.


 SECŢIA DE VOT - NR.1:
Localizare: în cadrul Primăriei Municipiului Beiuş, str. P-ţa Samuil Vulcan nr.14-16 
Străzile care îi corespund: 
  • SAMUIL VULCAN, 
  • BURGUNDIA MARE, 
  • BURGUNDIA MICĂ, 
  • CASTANILOR, 
  • POET GHEORGHE PITUŢ, 
  • LIVEZII, 
  • PĂTĂRASCA MARE, 
  • PĂTĂRASCA MICĂ, 
  • STADIONULUI, 
  • BARTÓK BÉLA, 
  • ION MINULESCU, 
  • NICOLAE LABIŞ, 
  • CIPRIAN PORUMBESCU, 
  • GEORGE ENESCU,
 SECŢIA DE VOT - NR.2:
Localizare: Liceul Pedagogic ''Nicolae Bolcaş'', str. Mihai Eminescu, nr.4
Străzile care îi corespund: 
  • ARIEŞULUI,
  • CODRULUI,
  • FLORILOR, 
  • 9 MAI, 
  • MIORIŢEI, 
  • NARCISELOR, 
  • AL.POLICLINICII, 
  • MIHAI EMINESCU, 
  • ANDREI SAGUNA, 
  • ŢARINEI, 
  • TRANDAFIRILOR, 
  • ALE. VLĂDEASA, 
  • MIHAIL SADOVEANU, 
  • LIVIU REBREANU, 
  • MIRON POMPILIU, 
  • ALEXANDRU ANDRIŢOIU, 
  • NICOLAE IORGA, 
  • CLOŞCA, 
  • CRIŞAN, 
  • HOREA, 
  • HABITAT, 
  • LUCIAN BLAGA, 
  • ARINILOR, 
  • ION CREANGĂ, 
  • ION LUCA CARAGIALE, 
  • IOAN SLAVICI, 
  • GEORGE CĂLINESCU, 
  • TUDOR ARGHEZI, 
  • OCTAVIAN GOGA
 SECŢIA DE VOT - NR.3:
Localizare: Grădiniţa cu program prelungit, str. Română, nr. 4
Străzile care îi corespund: 
  • Strada Română
  • Aleea Padişului
 SECŢIA DE VOT - NR.4:
Localizare: Colegiul Tehnic ''Ioan Ciordaş'', str. Ioan Ciordaş, nr.5
Străzile care îi corespund: 
  • BRÂNDUŞEI, 
  • CEZAR BOLIAC, 
  • CRIŞULUI, 
  • AL.MOŢILOR, 
  • IOAN CIORDAŞ, 
  • 22 DECEMBRIE, 
  • GHIOCEILOR, 
  • NICOLAE BOLCAŞ, 
  • PESCARILOR, 
  • TG.MIC, 
  • TG.MARE,
  • PARÂNGULUI,
  • PIAŢA UNIRII,
  • VIILE PESTE CRIŞ, 
  • GAROFIŢEI, 
  • FINIŞULUI, 
  • DEVEI
 SECŢIA DE VOT - NR.5:
Localizare: Şcoala cu clasele I-VIII, ''Nicolae Popoviciu'', str. Calea Bihorului, nr. 13
Străzile care îi corespund: 
  • BIRUINŢEI, 
  • CALEA BIHORULUI,
  • COL.NICOLAE, 
  • CRISTESCU, 
  • NOUĂ, 
  • TUDOR VLADIMIRESCU, 
  • AVRAM IANCU, 
  • NICOLAE BĂLCESCU, 
  • BUJORILOR, 
  • MIHAI VITEAZU, 
  • AL.IOAN CUZA, 
  • CRINULUI, 
  • GEN. MOCIULSCHI,
  • VIILOR, 
  • VIILE CERMAI, 
  • GHEORGHE CRIŞAN, 
  • GEORGE COŞBUC, 
  • DECEBAL, 
  • MIHAI BRUCHENTAL, 
  • EMIL RACOVIŢĂ, 
  • ALEXANDRU ROMAN, 
  • CONSTANTIN PAVEL, 
  • NICULIŢĂ PAPP, 
  • CONSTANTIN BRÂNCUŞI, 
  • VASILE ALECSANDRI, 
  • GEORGE TOPÂRCEANU, 
  • DIMITRIE CANTEMIR, 
  • MIRCEA CEL BĂTRÂN, 
  • MIHAIL KOGĂLNICEANU, 
  • GHEORGHE BARIŢIU, 
  • ŞTEFAN CEL MARE
 SECŢIA DE VOT - NR.6:
Localizare: Grădiniţa de copii, str. Aleea Independeţei, nr.8
Străzile care îi corespund: 
  • ALE. INDEPENDENŢEI, 
  • AUREL VLAICU, 
  • VASILE LUCACIU, 
  • EP.MIHAIL PAVEL, 
  • REPUBLICII, 
  • PANDURILOR, 
  • MAREŞAL ION ANTONESCU
 SECŢIA DE VOT - NR.7:
Localizare: Str. Traian, nr.14 B, parter
Străzile care îi corespund: 
  • 1 DECEMBRIE 1918, 
  • CONSTANTIN DOBROGEANU GHEREA, 
  • NUFĂRULUI, 
  • PONORULUI, 
  • LILIACULUI, 
  • TRAIAN, 
  • CĂLUGĂRENI, 
  • SALCÂMILOR, 
  • SĂLCIILOR, 
  • IANCU DE HUNEDOARA, 
  • TEIULUI,
  • VIORELELOR, 
  • PICTOR NICOLAE GRIGORESCU,
  • NICOLAE TONITZA, 
  • TRAIAN VUIA, 
  • ADY ENDRE, 
  • DOINA, 
  • PLOPILOR
 SECŢIA DE VOT - NR.8:
Localizare: Căminul Cultural Delani
Străzile care îi corespund: 
  • întreaga localitate Delani

Vizualizaţi Secţii de vot pe o hartă mai mare


beius-stiri.blogspot.com

vineri, 18 mai 2012

Henrieta Rita Burz - CV

Nume şi prenume : HENRIETA RITA BURZ 
Funcţia actuală : administrator firmă 
 Data şi locul naşterii : 02.07.1967 Beius 
Starea civilă : căsătorită 


 Studii : 
 -Colegiul Naţional Samuil Vulcan Beiuş (1985) 
 -Institutul Internaţional de Management şi Marketing Bucureşti , curs de perfecţionare a managerilor (1995) 
 -Universitatea “Tibiscus” Timişoara , Facultatea de Ştiinţe Economice 
- Economist Licenţiat, specializarea Finanţe-Contabilitate ( 2004 ) 
 -Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad , Master în Drept Administrativ şi Statutul Funcţionarului Public (2007) .


 Activitate profesională : 
 -Director general firma cu activitate import –export , (1991 – 2004), 
 -Inspector de specialitate Corp Control Comercial si Autorizari –Primaria Beius (2004 - 2011) 
 -Administrator firmă în prezent


beius-stiri.blogspot.com

joi, 17 mai 2012

Căpuşe - semnele, simptomele unei muşcături şi recomandările medicilor

Căpuşele sunt insecte parazite, minuscule, care transmit boli grave, cum ar fi: boala Lyme (numită şi borelioză), meningoencefalita. Aceste afecţiuni se pot transmite prin secreţiile, toxinele sau organismele conţinute de saliva căpuşelor, eliberate în urma muşcăturii. 


Căpuşele se găsesc pe tegumentele mamiferelor (sau în blana lor), pe pielea păsărilor sau, mai rar, a reptilelor. Înţepăturile lor nu dor, prezenţa lor nu este simţită de către gazdă de aceea, periodic, pielea trebuie examinată. 


 Căpuşele pot fi întâlnite în grădini, în parcuri, în livezi sau în păduri, în tufişuri şi poieni, în ierburile de la marginea lanurilor sau pe gazonul din jurul casei, în camping, chiar şi pe animalele de casă - câini şi pisici (după plimbările lor mai aduc câteodată câte o căpuşă!). O căpuşă flămândă caută surse din care să se hrănească cu sânge: un om sau animal.

 Simptome şi semne ale muşcăturilor de căpuşă: 

Muşcăturile de căpuşă nu sunt dureroase. Principalele semne sunt durerea, roşeaţa şi tumefierea (umflarea) locului muşcăturii, uneori pot apărea vezicule însoţite de mâncărime. E posibil ca muşcătura să cauzeze oboseală, greaţă şi vărsături, amorţeală, dificultăţi de mişcare, dureri de cap, febră, frisoane, slăbiciuni musculare şi pierderea poftei de mâncare, semne asemănătoare gripei. Ultimele simptome prezentate, arată începutul unei probleme serioase, transmise prin muşcătura căpuşei. 

 DSP Bihor recomandă ca, în situaţia în care un cetăţenii găsesc o căpuşă, să aplice următoarele sfaturi: 

  • Dacă la inspecţia tegumentului găsiţi căpuşe, nu intraţi în panică! 
  •  Folosiţi o mănuşă sau un şerveţel, nu atingeţi căpuşa cu mâinile goale şi nu strângeţi între degete căpuşa care v-a muşcat! - în acest fel tot conţinutul din intestinele sale (conţinând microbi) trece în sângele dumneavostră! 
  • Îndepărtaţi căpuşa folosind o pensetă, întoarceţi cu atenţie căpuşa pe spate şi apucaţi-o ferm cât mai aproape de piele. Trageţi uşor, iar aceasta va ieşi singură, fără vreun disconfort major. 
  • În caz că nu aveţi la îndemână o pensetă, puteţi face acelaşi lucru cu un fir de aţă pe care îl legaţi în jurul regiunii dintre cap şi corp a căpuşei şi mişcaţi uşor aţa din stânga în dreapta şi invers. Astfel, căpuşa se desprinde în întregime. 
  • Puneţi căpuşa într-o pungă pe care o sigilaţi şi apoi o aruncaţi la gunoi.
  • După îndepărtarea căpuşei, spălaţi bine zona respectivă cu apă şi săpun, apoi aplicaţi o tinctură de iod. 
  • Persoana muşcată de căpuşă trebuie să consulte imediat, în cel mai scurt timp posibil, un medic. 
  • Dacă nu puteţi scoate căpuşa în condiţii de siguranţă, apelaţi la ajutorul celui mai apropiat serviciu de urgenţă. Atunci când le depistăm, este bine totuşi să lăsăm medicul să le scoată pentru că dacă nu sunt îndepărtate corespunzător, există riscul ca în timpul manevrei, capul insectei să rămână înfipt în piele, putând provoca infecţii puternice. 
  • Căpuşele nu se înlătură aplicând chibrituri aprinse, vaselină sau ceară caldă, deoarece aceste remedii pot fi periculoase. 
  • Dacă la inspecţia tegumentului găsiţi căpuşe, este totuşi recomandat să nu încercaţi Dvs. să le scoateţi, deoarece de foarte multe ori rămân părţi din corpul acestora, care sunt mult mai dificil de extras. Trebuie să vă prezentaţi de urgenţă la medic sau la serviciul de gardă, acolo unde se va îndepărta căpuşa, se va dezinfecta zona şi vi se vor oferi recomandări privind tratamentul profilactic. După “extragerea” lor, la locul respectiv rămâne o discretă roşeaţă, cu umflarea zonei din jurul înţepăturii, care se va remite în zilele următoare. 

 Pentru a preveni muşcăturile de căpuşă, DSP Bihor recomandă respectarea următoarelor reguli: 

  • cel mai bun mod de a vă proteja împotriva bolilor provocate de muscăturile de căpuşă este să vă feriţi de muşcăturile acestora; 

  • utilizaţi spray-uri cu substanţe care distrug căpuşele, înainte de vă duce în locuri cu risc, pulverizaţi aceste substanţe pe porţiunile de piele expusă, exceptând faţa; 
  • amenajaţi şi salubrizaţi teritoriul, îndepărtând frunzele căzute, tăiaţi şi curăţaţi tufele şi a vegetaţia înaltă; 
  • evitaţi păşunatul vitelor în zone de agrement şi odihnă; 
  • evitaţi să plimbaţi câinii în zonele cu densitate mare de căpuşe;
  • păstraţi la soare pentru un timp buchetele de flori aduse din pădure, căpuşelor nu le place soarele. 
  • protejaţi-vă tegumentele corpului, prin folosirea îmbrăcămintei de culoare deschisă, ce permite evidenţierea căpuşelor agăţate de haine şi înlăturarea lor precoce. 
  • purtaţi cămăşi cu mânecă lungă, pantaloni lungi, pantofi sport deschişi la culoare fără orificii sau decupaje, cizme, pantofi sau ghete închise. 
  • introduceţi manşetele pantalonilor în şosete, pentru a împiedica căpuşele să vi se urce pe picioare. 
  • dacă descoperiţi pe haine căpuşe, acestea pot fi îndepărtate cu o bandă adezivă. Palma se va înveli în bandă adezivă cu partea lipicioasă în exterior şi se va presa pe căpuşă. Aceasta se va lipi pe bandă. Este suficient să pliaţi banda adezivă peste aceasta şi să o aruncaţi la coşul de gunoi. 
  •  purtaţi haine de culori deschise pentru a putea vedea uşor căpuşele. 
  •  dacă aveţi părul lung, ţineţi-l strâns sau acoperit cu o şapcă sau un batic pentru a vă proteja şi mai mult. 
  • la întoarcerea din excursie sau din parc inspectaţi-vă corpul cu atenţie, căpuşele se pot fixa oriunde fără a provoca disconfort la ataşare sau în timpul hrănirii lor. 



 Cel mai bun mod de a vă proteja împotriva bolilor provocate de căpuşe este să vă feriţi de muşcăturile acestora. 


sursa: comunicat DSP Bihor
beius-stiri.blogspot.com

miercuri, 16 mai 2012

Burz Henrieta Rita, candidatul UNPR la Primăria Beiuş. Vezi şi lista consilierilor

Burz Henrieta Rita este numele candidatului Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR). 


Economistă, aceasta a lucrat până de curând în cadrul Primăriei Beiuş.


Lista consilierilor locali ai UNPR pentru Primăria Beiuş:
  1. ec.Burz Henrieta Rita 
  2. ing.Secherca Mihai Antoniu 
  3. Bogojel Rodica - administrator 
  4. Isai Calin - operator telecomunicatii 
  5. Seceanu Andreea Violeta - asistent social 
  6. Bogosel Zorica Florina - casier valuta



beius-stiri.blogspot.com

duminică, 13 mai 2012

CF Bihorul Beiuş victorie cu Millenium Giarmata în etapa a 26-a

CF Bihorul Beiuş a câştigat în meciul de pe teren propriu jucat vineri, 11 mai 2012, împotriva CS Milenium Giamarta. Tabela de marcaj arăta la sfârşitul partidei 4-2.


Pentru gazde au marcat Lupaşcu în minutele 5' şi 50' (din penalti), Ţârlea în minutul 65' şi  Trif  în minutul 70' . Pentru oaspeţi a marcat Ţofei în minutele 30 şi 92', potrivit liga2.ro


În etapa următoare CF Bihorul Beiuş întâlneşte, tot pe teren propriu, ACS Recaş, marţi 15 mai 2012, începând cu ora 18:00 în cadrul etapei a 27-a a Ligii a III-a, seria a V-a.


CLASAMENT DUPĂ ETAPA A 26-A:
  1. ACS Recaş - 58
  2. FC Hunedoara - 54
  3. CF Bihorul Beiuş  - 49
  4.  Autocatania Caransebeş - 45
  5. CFR Simeria - 43
  6. FC Timişoara - 41
  7. FC Şcolar Reşiţa - 40
  8. Jiul Petroşani - 40
  9. Millenium Giarmata - 35
  10. CS Vladimirescu - 32
  11. Naţional Sebiş - 30
  12. Unirea Valea lui Mihai - 30
  13. Gloria CTP Arad - 28
  14. Nuova Mama Mia Becicherecu Mic - 26
  15. ACS Flacăra Făget - 23
  16. Gloria Reşiţa  - 11 
beius-stiri.blogspot.com

sâmbătă, 12 mai 2012

Atenţionare Cod Galben de ploi şi răcire accentuată

Administraţia Naţională de Meteorologie, a transmis o atentionare cod galben de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată în intervalul: 13 mai, ora 02ºº - 14 mai, ora 10ºº.


În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40 ... 50 l/mp, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Apuseni, precum şi în Transilvania.


Începând de duminica vremea se va răci apreciabil în toată ţara, devenind chiar rece pentru această dată în vest, nord şi centru.


beius-stiri.blogspot.com

Atenţie ! Vremea se va răci accentuat în zilele următoare şi vin ploile

Potrivit unei analize a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în următoarele zile vremea se va răci accentuat şi în plus vin şi ploile. 
S-a dat şi o atentionare Cod Galben - vezi detalii


Potrivit analizei, în Crişana, începând de duminică dimineaţa,13 mai 2012, mediile maximelor termice vor marca o scădere bruscă şi accentuată, iar în 14 mai valorile medii ale minimelor vor scădea, de asemenea, accentuat. Din 15 mai, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, devenind normală din punct de vedere termic după 20 mai.


VEZI PROGNOZA METEO ÎN BEIUŞ PE 4 ZILE


 De asemenea, vor cădea precipitaţii pe arii extinse pe 13 şi 14 mai, apoi aversele vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ, cu o nouă tendinţă de extindere după 20 mai.


La munte, începând de duminică, minimele se vor apropia de limita de îngheţ.


Aşa arată meteorograma următoarele 48 de ore pentru Beiuş:
Sursa: yr.no


beius-stiri.blogspot.com

vineri, 11 mai 2012

Alin Nocav - CV

Nume şi prenume: Alin Novac
Funcţia actuală: Profesor de matematică la Şcoala cu clasele I-VIII ,, Nicolae Popoviciu''
Data naşterii: 27 iunie 1978
Starea civilă: căsătorit, 1 copil


Studii:

  • Univ."Babes-Bolyai" Cluj Napoca, Facultatea de Matematică 2001
  • Master în managementul educaţional, Universitatea din Oradea, 2008
  • Doctorand la Universitatea Politehnică din Timişoara, Facultatea de Hidrotehnică - în prezent



Activitate profesională:

  • Profesor de matematică la Şcoala cu clasele I-VIII ,, Nicolae Popoviciu'' Beiuş



VEZI ŞI : 
Adrian Domocoş - CV
Nicolae Jolţa - CV



beius-stiri.blogspot.com

Adrian Domocoş - CV

Nume şi prenume: Adrian Nicole Domocoş
Funcţia actuală: primar Beiuş
Data şi locul naşterii : 20.05.1974, Beiuş 
Starea civilă: căsătorit, 1 copil


Studii: 
  • Colegiul National "Samuil Vulcan" 1988-1992
  • Universitatea Oradea ,Facultatea de Ştiinte Socio-Umane, Sectia Educatie Fizică şi Sport ,1992-1997 
  • Universitatea „Vasile Goldis" Arad ,Facultatea de Ştiinte Economice- Sectia Marketing 2004- 2008 

Activitate profesională: 
  • Profesor titular, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordas" Beiuş (1997 -2005) 
  • Director al Sucursalei Bihor, C. N. LOTERIA ROMÂNĂ (2005 - 2008) 
  • Primar al Municipiului Beiuş ( 2008 - prezent)
Potrivit declaraţiei de avere, Adrian Domocoş, are 2 terenuri intravilane, unul în Budureasa şi unul în Vârtop şi alte 2 terenuri agricole, unul în Pietroasa şi celălalt în Saca.

De asemenea are 2 case de locuit, amândouă în Beiuş.
Vezi declaraţia de avere integral


VEZI ŞI : 
Nicolae Jolţa - CV
Alin Novac - CV


beius-stiri.blogspot.com

Nicolae Jolţa - CV

Nume şi prenume: Nicolae Jolţa
Funcţia actuală: deputat
Data şi locul naşterii: 20.12.1978, Oradea 
Stare civilă: căsătorit, 1 copil

Studii şi specializări
2004 - 2005: Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Mihai Eminescu


Activitate profesională
Administrator SC NICO TRANS SRL


Potrivit paginii oficiale a Camerei Deputaţilor, Nicolae Jolţa a avut 11 propuneri legislative iniţiate în legislatura 2008 - prezent. Dintre acestea 6 au fost respinse definitiv, în timp ce doar o iniţiativă legislativă a devenit lege.


Potrivit declaraţiei de avere, Nicolae Jolţa are o casă de locuit şi un teren intravilan în Beiuş.
Vezi declaraţia de avere integral



VEZI ŞI : 
Adrian Domocoş - CV
Alin Novac - CV

beius-stiri.blogspot.com

joi, 10 mai 2012

Vineri 11 mai 2012, se dă startul campaniei electorale pentru alegerile locale

Începând cu ora 00.00 a zilei de 11.05.2012, începe campania electorală pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din data de 10 iunie 2012.


Pentru postul de primar al municipiului Beiuş candidează: Adrian Domocoş -PNL (actualul primar), Alin Novac - PSD şi Nicolae Jolţa - PDL.


VEZI MAI MULTE ŞTIRI PE ACEST SUBIECT PE PAGINA SPECIALĂ, CLICK


Conform art. 61 din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7.00. Astfel, conform HG nr. 141/2012, campania electorală se încheie în data de 9 iunie, ora 700.


În judeţul Bihor numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente se ridică la 506.785, în timp ce numărul posesorilor de card de identitate este de 438.541.


beius-stiri.blogspot.com

Vezi cum se poate preveni obezitatea la copii şi adolescenţi

Obezitatea este o boală cronică de nutriţie, caracterizată prin creşterea greutăţii corporale pe seama ţesutului adipos. Exista tabele în funcţie de înălţime, greutate, vârstă, sex, pe baza cărora se poate determina exact dacă un copil este obez sau nu. 


 Obezitatea poate avea ca şi cauze factori genetici, dar cel mai frecvent ea este determinată de obiceiurile alimentare din familie: timpul dedicat meselor, cantitatea şi calitatea alimentelor, ritmul masticaţiei. 

Cel mai adesea copiii se îngraşă din următoarele motive: 

  •  Consumă prea multă grăsime animală (unt, smântână, untură), mai ales sub formă „ascunsă“ în mezeluri, prăjituri, produse de patiserie, îngheţată; 
  •  Mănâncă prea multe dulciuri, beau sucuri îndulcite artificial (cu zahăr), multe produse bogate în calorii, în special de tip fast food (pizza, snacks, pateuri etc.) 
  •  Porţiile oferite de părinţi sunt prea mari! 
  •  Copiii petrec prea mult timp în casă, în faţa TV, a computerului, în defavoarea activităţilor fizice în aer liber 

 Consecinţele şi complicaţiile obezităţii sunt: 

  • psiho-sociale: afectarea conştiinţei de sine, sentimente de inferioritate şi respingere din partea colectivităţii, frustrare, depresie; 
  •  respiratorii: respiraţie mai dificilă; 
  •  locomotorii: picior plat, genunchi în forma de X, accentuarea curburilor fiziologice ale coloanei vertebrale, dureri articulare; 
  •  metabolice: tulburări de transformare în organism a grăsimilor şi glucidelor, cu predispoziţie la diabet zaharat la maturitate; 
  • cardiovasculare: hipertensiune arterială, ateroscleroză, cardiopatie ischemică se vor manifeste la vârsta adultă; 
  • cutanate: iritaţia tegumentelor la nivelul plicilor, abcese, mâncărimi; 
  •  alte modificări: dureri de cap, astenie, tulburări menstruale, acnee, constipaţie, digestie dificilă. 

Pentru evitarea acestor consecinţe nedorite pentru sănătatea copiilor (care vor afecta şi perioada de adult viitoare), Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor recomandă părinţilor să respecte următoarele măsuri de prevenire şi control a obezităţii copiilor: 

  • La pregătirea mâncărurilor să se prefere fierberea, coacerea, pregătirea în cuptor sau la grătar. 
  •  Să se ţină cont de preferinţele culinare ale copiilor.
  •  Obiceiurile alimentare se vor schimba treptat, nu brusc. 
  •  Întreaga familie să ajute şi să încurajeze copilul. Alimentaţia sănătoasă să fie adoptată de întreaga familie. 
  • În cantitatea cea mai mare să se consume cereale integrale, legume, fructe, lapte si derivate din lapte degresat. 
  •  Se recomandă în special carne de peşte şi pui fără piele. 
  • Ouăle se consumă în cantitate de 2-3 pe săptămână. 
  • Grăsimile consumate să fie mai ales sub formă de uleiuri vegetale. 
  • Băuturile să fie ceaiuri de plante, apă plată, sucuri naturale de fructe. 
  • Cele două gustări zilnice să fie reprezentate de fructe, legume sau lactate degresate.
beius-stiri.blogspot.com

miercuri, 9 mai 2012

Săptămâna aceasta 218 locuri de muncă la nivelul judeţului Bihor

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, AJOFM, miercuri, 9 mai 2012 nu era nici un loc de muncă în Beiuş.


Însă la nivelul judeţului Bihor erau miercuri 218 de locuri de muncă dintre care 22 pentru cei cu studii superioare, iar restul de 196 pentru cei cu studii medii, şcoli profesionale şi necalificaţi.


Detalii despre locurile de muncă vacante puteţi găsi contactând AJOFM Bihor la sediul din Oradea, str. Transilvaniei nr. 2. sau la numărul de telefon: 
 Oradea - 0259 436821 
 Beiuş- 0359 461731


beius-stiri.blogspot.com

luni, 7 mai 2012

Încep oficial lucrările de reabilitare la DN76 Beiuş - Oradea

După mai multe săptămâni în care s-au făcut măsurători la DN76 Beiuş - Oradea, iată că a venit vremea începerii lucrărilor.


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă astăzi, 7 mai 2012, demararea lucrărilor de reabilitare la DN 76, Beiuş – Oradea, pe o distanţă de 50.73 km, potrivit unui comunicat de presă.


Contractul de reabilitare, în valoare de 161.037.987,16 lei (fără TVA), a fost câştigat prin licitaţie deschisă de Asocierea SC CCCF DRUMURI ŞI PODURI - TIMISOARA SRL/CO.GE.FA S.p.A/S.IM.CO SRL.


 Termenul de finalizare a lucrărilor este aprilie 2014. 


Proiectul este finanţat de către Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României. 


Acest tronson de 51 km face parte şi din drumul european E79,  


beius-stiri.blogspot.com

Pompierii din Beiuş la un incendiu în Fiziş

Duminică 6 aprilie 2012, în jurul orei 11.50, două echipaje de pompierii militari ale Secţiei Beiuş au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o afumătorie amenajată într-un adăpost de animale din cadrul unei gospodării situate în localitatea Fiziş, comuna Finiş. 


Cauza probabilă a evenimenului, ce a determinat arderea unei cantităţi de cca.20 kg slănină şi aproximativ tot atâtea kg de fân, a constituit-o utilizarea focului deschis în spaţii închise. Forţele de intervenţie au lichidat operativ flăcările, împiedicând propagarea acestora la locuinţa situată în apropiere şi salvând în acest fel bunuri materiale de-o valoare considerabilă.


Pentru reducerea numărului de evenimente având drept cauză utilizarea focului deschis pentru arderea vegetaţiei uscate şi implicit a efectelor acestora, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „CRIŞANA” al Judeţului Bihor reaminteşte persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de ardere a miriştilor, stufului, vegetaţiei ierboase, gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile, obligativitatea respectării prevederilor reglementărilor în domeniu, şi anume:
  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii; 
  • arderea miriştilor se face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii; 
  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc; Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau de către persoana desemnată în acest sens. Se exceptează de la obţinerea permisului de lucru cu focul numai executarea arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetăţeneşti. 
  • În zona de siguranţă a căii ferate, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă obligatoriu de către proprietarii de drept ai terenurilor, iar în zona de siguranţă a drumurilor naţionale şi judeţene, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă în mod obligatoriu de către administratorii acestora şi, după caz, de proprietarii de drept ai terenurilor. 
  • distrugerea prin ardere a deşeurilor, resturilor menajere şi vegetaţiei uscate se efectuează cu respectarea prevederilor art. 52, alin. 3, lit. b şi art. 94, alin. 1, lit. n din Legea 265/2006 privind protecţia mediului care se referă la obligativitatea obţinerii acceptului AGENŢIEI de PROTECŢIA MEDIULUI şi informarea în prealabil a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate în cazul arderii miriştilor, stufului sau vegetaţiei ierboase, respectiv interzicerea folosirii focului deschis pe teritoriul ariilor naturale protejate. 
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional conform prevederilor HGR 537/2007 cu amenzi de până la 2500 lei !


beius-stiri.blogspot.com

duminică, 6 mai 2012

Dan Diaconescu vine în Beiuş

Vom trăi s-o vedem şi pe asta. ''Senzaţionalul'' Dan Diaconescu, fondatorul partidului PP-DD, va veni luni 7 mai 2012 în municipiul Beiuş, pentru o întâlnire cu cetăţenii.


Acesta va fi prezent în Parcul Central din Piaţa Samuil Vulcan, începând cu ora 14:00.


Diaconescu a devenit celebru datorită emisiunii ''Dan Diaconescu Direct'' de pe OTV şi ''serialului Elodia'' care s-a desfăşurat în 2008-2009, în timpul căruia avocata cu acelaşi nume, dispărută în urma unei presupuse crime, era căutată de autorităţi şi reporterii OTV.


beius-stiri.blogspot.com

Vezi lista consilierilor locali PNL Beiuş

PNL Beiuş şi-a depus lista consilierilor locali pentru Primăria Beiuş.


Astfel, lista Partidului Naţional Liberal arată aşa:
  • Adrian Domocoş - economist
  • Gheorghe Costin - inginer
  • Kiss Janos - avocat
  • Nicolae Fofiu - inginer
  • Monica Teaha - doctor 
  • Rodica Monenciu - inginer
  • Gabriel Popa - funcţionar

beius-stiri.blogspot.com

Vezi lista consilierilor locali PSD Beiuş

PSD Beiuş şi-a depus lista consilierilor locali pentru Primăria Beiuş.




Astfel, lista Partidului Social Democrat arată aşa: 

  1. Alin Novac Iuhas - profesor matematica la Scoala Generala - CANDIDAT DE PRIMAR 
  2. Nicu Silviu Odobaianu - economist, director Edilul 
  3. Ioana Bara - economist, director Banca Coop.Beius 
  4. Dan Ispas - profesor istorie la Colegiul Tehnic Beius, director National TV Beius 
  5. Cosmin Szigheti Pirtea - inginer, administrator
  6. Viorel Gavra - profesor, director adjunct Colegiul National Samuil Vulcan 
  7. Cristian Labos - jurist, consilier juridic Spitalul Beius 
  8. Teodor Puie - inginer Edilul 
  9. Bogdan Iordache - profesor Liceul Pedagogic Beius 
  10. Ionut Vasile Cerghes - economist, Banca Transilvania
  11. Octavian Codreanu - pensionar 
  12. Aurel Cozac - medic Spitalul Beius 
  13. Ioan Gabriel Laza - asistent, administrator 
  14. Teodor Ivan - pensionar 
  15. Calin Morar - inginer Camera Agricola 
  16. Alecu Marin - pensionar 
  17. Maria Gligor - incasatoare Edilul 
  18. Dumitru Bradau - somer 
  19. Emil Duma - economist, manager hotelier 
  20. Cornel Matei - inginer silvic 
  21. Viorica Florica Kristo - educatoare Gradinita Floare de Colt 
  22. Viorel Iuhas - inginer, SGA Bihor




sursa: psdbeius.blogspot.com
beius-stiri.blogspot.com

Vezi lista consilierilor locali PD-L Beiuş

FOTO: facebook.com
PD-L Beiuş a despus lista consilierilor locali pentru Primăria Beiuş.




Astfel, echipa Partidului Democrat Liberal arată aşa:

  • Jolţa Nicolae-deputat
  • Maior Călin -inginer
  • Betea Emil - director executiv
  • Ciorna Adrian - director executiv
  • Coroiu Marcel - profesor
  • Bolha Dorina - inspector asigurări
  • Popa Alin - inginer
  • Sălăgean Cornel - director comercial
  • Heredeu Marius - mecanic şef
  • Bucurean Decebal - avocat
  • Popa Emil - director programe
  • Cernea Lucian - profesor
  • Bodin Corina - profesor
  • Sabău Ioan - şef lot
  • Boroş Janos - administrator
  • Mihiţ Ioan - şef ocol
  • Pal Dorin - administrator
  • Flore Ionel - economist
  • Clop Traian - pensionar
  • Pavel Lucian - diresctor
  • Dumitraş Sebastian - administrator
  • Popoviciu Ioan - tâmplar
beius-stiri.blogspot.com
Loading